ריגלר ניוז

ערכו והכינו:  כיתה י' 1

הורים יקרים, משפחת ריגלר

מעגל החיים היהודי הוא מרתק במיוחד. ברגע אחד אנו חוזרים מבית הכנסת לאחר תפילות יום הכיפורים. יום בו אנו מתנתקים מעולמנו היומיומי ונותנים קולנו בתפילות, בכיות, תקוות וחלומות ששיאן בתפילת הנעילה שמצריכה מאיתנו כוחות עצומים. עוד רגע קט יחרץ גזר הדין, מי יחיה ומי ימות, והיכן וכיצד,  מי יהיה בן חורין ומי ייאסר. הכל נחרץ וחתם וישיבת בית הדין של מעלה ננעלת. המתפללים שרויים בחוסר ידיעה מוחלט, כיצד תיראה השנה הבאה. ובסיומו של יום נשמע קול שופר ולאחריו שירת לשנה הבאה בירושלים הבנויה. שמחה גדולה פורצת בקרבנו ותווי פנינו משתנים כאחד. אנו צועדים לביתנו אחוזי בטחון בבוראנו וברחמיו, וכולם ששים ושמחים. דקות ספורות… ובכל בית נשמעות הלמות הפטישים של בניית הסוכות בבתינו. אנו מזדרזים לקיים את המצווה המוזכרת בלשונו של השולחן הערוך (אורח חיים, תרכ"ה) : " נוהגים מיד במוצאי יום הכיפורים בעשיית סוכה, כדי לצאת ממצווה למצווה"

הרב אברהם יצחק הכהן קוק מסביר בספרו עולת ראי"ה שההתעלות של יום הכיפורים וההתרחקות שהיא יוצרת מהחיי העולם הזה יוצרים ריחוק מסוכן המערער את סוד קיומנו ועל כן "נתנו לנו הימים שבין יוה"כ לסוכות  לחינוך של חזרה לענייני העולם הזה".

על פי הרב קוק, סוד הבנין הוא סוד השילוב והאיחוד. בעוד שיום הכיפורים מתאפיין בהתכנסות פנימה, אל הקודש, אל קודש הקודשים, בעוד שיום הכיפורים מבטא עמידה, עצירה, חשיבה, מלווה חג הסוכות בתנועה, ביציאה החוצה, בשפע של פעולות: בניית הסוכה וקישוטה, ארבעת המינים, אירוח אושפיזין שמחת בית השואבה ברחובה של עיר, ועוד. סוכות, מהווה ביטוי להתפשטות החוצה.

 במידה רבה, היציאה החוצה היא תוצאה של בטחון גדול. החושש לגורלו,מתגורר במקלט או בחדרים מוגנים. המאמין בחייו, הבטוח באושרו ובהשגחת ה' עליו, יוצא החוצה, לסוכה, הכשרה , הבנויה מדפנות דקות של בד.

בכך, מבטא האדם את בטחונו בה' ואת בטחונו בעולם, במציאות ההווית, ביכולתו לשלב בין העולמות. הסוכה, מלמדת שההגנה הטובה ביותר מצויה בעולם הרוח, בתודעה האנושית של "מה מוביל אותי".

יום הכיפורים יוצר אצל כולנו קרבת אלוקים גדולה ועזה המאפשרת לנו לחזור אל העולם הזה מלאים בעוצמה של בנין ועשיה.

במידה רבה חג הסוכות מבטא את היחסים שבין אלוקים לאדם. אחרי הימים הגדולים,של קרבת הנפש,  קורא ה' אל האדם ומזמינו לחסות בצילו. תחת כנפי השכינה, בנוכחותם של צדיקי עולם, האושפיזין, אנו ממשיכים במגמת ההתעלות של יום הכיפורים, וחוסים בצילו של האל.

לפיכך, מיד לאחר נעילה, בצו האל, אנו בונים את הסוכה  ומבקשים "ופרוש עלינו סוכת שלומך".

ברכת יישר כח גדולה לבנות כיתה י' 1 על היוזמה הברוכה להוצאת העלון ולמנהיגתן החינוכית המורה דורית קולצ'ה.

בפרוש עלינו חג הסוכות אני מבקש לברך את כל ההורים, בני המשפחה, צוות בית הספר ותלמידיו בברכת חג שמח ויתקיים בנו " ופרוש עלינו את סוכת שלומך".

בברכה

אורי כהן

מנכ"ל ביה"ס

052-2844764

בס"ד

צוות יקר, הורים ותלמידים יקרים,

חג סוכות , השלישי בשלושת הרגלים, בפתח ויש לו שני טעמים במקרא – מצד אחד חג חקלאי, חג האסיף ומצד שני אחד משלושת הרגלים המציין את האירוע ההיסטורי של ישיבת בני ישראל בסוכות בעת נדודיהם במדבר "כִּי בַסֻּכּוֹת הוֹשַׁבְתִּי אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, בְּהוֹצִיאִי אוֹתָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם" (ויקרא כ"ג מ"ג).

חג האסיף מציין את אסיף הפירות ותבואות הקיץ "בְּאָסְפְּךָ מִגָּרְנְךָ, וּמִיִּקְבֶךָ" (שמות כ"ג, טז; דברים ט"ז, יג) והוא מבטא את הצורך להכיר תודה לה' על כל הטוב שהעניק לנו. הרב דסלר בספרו "מכתב מאליהו"  עוסק בערך החשוב של הכרת הטוב, והחוקר רוברט אמונס סובר שהכרת תודה היא אחד הגורמים החשובים בבריאות נפשית שעשויה לתרום לאושר. במחקר שערך עם חוקרים נוספים הוא הגיע למסקנה כי אנשים שמכירים תודה הם גם אמפתים לאחרים, נדיבים ואופטימיים.

מתוך ערך חשוב זה שבא לידי ביטוי במקורות שלנו אני רוצה להביע את הערכתי לצוות בית הספר על עבודתם החינוכית המסורה, ואין ספק שקצרנו את פירות עמלנו "ההצלחה לא תושג אלא אחרי עמל" (אבן עזרא), כי בית הספר הגיע להישג אדיר של 90% זכאות לבגרות בשכבת י"ב תשע"ט. אנו כבית חינוך נמשיך לפעול ללא לאות כדי להגיע להישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים ובע"ה נמשיך לקצור פירות. 

בשבת חוה"מ סוכות נקרא את מגילת קהלת שהוא אחד מספרי החכמה שכתב שלמה המלך. אחד המשפטים המעוררים מחשבה הוא "לַכֹּל, זְמָן; וְעֵת לְכָל-חֵפֶץ, תַּחַת הַשָּׁמָיִם" (קהלת ג). יש זמן לכל דבר, וניתן להספיק את הכול. לכן תלמידים יקרים, נצלו את החופשה לצבירת כוחות מחודשים כדי שבע"ה תתמודדו עם בגרויות החורף המצפות לנו בהצלחה רבה.

בחג זה מצווה מיוחדת לשמוח ככתוב "וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ… וְהָיִיתָ אַךְ שָׂמֵחַ" (דברים ט"ז י"ד-ט"ו), ובליל הושענא רבה, יום חיתום הדין,  אנו מתפללים לבורא העולם שיחתום את דיננו לטובה.                                      מאחלת לכם צוות יקר, תלמידים והורים יקרים כי השמחה תשרה בביתכם כל השנה,  וה' ימלא את משאלות לבכם לטובה ויחתום אתכם לשנה טובה ומוצלחת ותקוים בכם ברכת הכהנים –

"כֹּה תְבָרֲכוּ אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל אָמוֹר לָהֶם

יְבָרֶכְךָ ה' וְיִשְׁמְרֶךָ

יָאֵר ה' פָּנָיו אֵלֶיךָ וִיחֻנֶּךָּ

יִשָּׂא ה' פָּנָיו אֵלֶיךָ וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם"

 

בברכה, יעל עמירם מנהלת התיכון

בס"ד

הורים ותלמידים יקרים

שלום רב,

ב"ה פתחנו את שנת הלימודים תש"פ בשמחה ובברכה גדולה לאחר השקעה אינטנסיבית בבית הספר במהלך חופשת הקיץ. בית ספר "ריגלר" פתח את שנת הלימודים עם יותר כיתות מתוקשבות המצוידות במיטב הטכנולוגיה החינוכית, עם יותר כיתות המזמנות למידה מיטבית, עם יותר מרחבי ואולמות למידה מיוחדים שיש רק ב"ריגלר". השקעתנו הרבה בתלמידינו והתעקשותנו על הצלחת כל תלמיד הביאה את בית ספר "ריגלר" להישג מרשים של 90% הצלחה בבגרויות. הישג מצויין ברמה ארצית ועירונית ועל כך מגיע ציון לשבח למורי בית הספר!

בחטיבת הביניים אנו ממשיכים בטיפוח המצויינות באמצעות כיתות סייבר ורובוטיקה והעתודה המדעית טכנולוגית הפועלת בחטיבה. תלמידינו מבקרים ולומדים עם מהנדסים מחברות בעלות שם עולמי כמו חברת התרופות "טבע", חברת התקשורת העולמית "DSP"   ועוד חברות מובילות במשק כשהמטרה שלנו היא להפגיש את תלמידינו עם מודל לחיקוי- אנשים שהשקיעו בלימודים ובנו קריירה מוצלחת.

במדרש רבה מסופר "בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את אדם הראשון, נטלו והחזירו על כל אילני גן עדן ואמר לו: ראה מעשי כמה נאים ומשובחין הן,

וכל מה שבראתי בשבילך בראתי, תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם קלקלת אין מי שיתקן אחריך".

שנת תש"פ תהיה שנה שבה נגביר בחטיבת הביניים את החינוך לשמירה על איכות הסביבה ולחשיבותה לצורך כך יצרנו קשר עם 3 ארגוני איכות סביבה שביחד עם מורי בית הספר יעבירו הרצאות ופעילויות לתלמידים בנושא חשוב זה שכולנו מחוייבים לו. לסיום ברצוני לאחל לכולכם שנה טובה ומבורכת, שנת בריאות, בשורות טובות והצלחה בכל מעשיכם.

                                       בברכת כתיבה וחתימה טובה

דני אליהו- מנהל חט"ב "ריגלר"

מפי רב בית-הספר, הר' אליהו אזוגי

זה עתה סיימנו את ימי הדין , עשינו תשובה מיראה ועתה ניכנס לימי שמחה שיש בהם מעלה

       גבוהה והיא תשובה מאהבה.

       ישנה מחלוקת בגמרא כנגד מה אנו יושבים בסוכה?

        דעה א: "למען ידעו דורותיכם כי בסוכות הושבתי…"

        כנגד הסוכות שבני ישראל ישבו בהם לאחר שיצאו ממצרים

        דעה ב: כנגד ענני הכבוד שהגנו על בני ישראל בזמן שהיו במדבר מפני        

         הגשם והשרב וכל שאר המזיקין .

        הגמרא במסכת תענית אומרת " 3 מתנות טובות נתן הקב"ה לעם ישראל

        המן בזכות משה

        הבאר בזכות מרים

        וענני הכבוד בזכות אהרון"

        וכאן נשאלת השאלה: מדוע אנו חוגגים כנגד "ענני הכבוד" ולא מציינים

        את נס המן והבאר?

        עונים על כך דרך משל: ילד שנשאל אותו האם אביו אוהב אותו

        ודאי שיענה בחיוב ואם נמשיך ונקשה איך אתה רואה זאת?

        יענה שאביו קנה לו אופניים או צעצוע אחר

        הרי הלחם והחלב ושאר המאכלים שהילד אוכל עולים הרבה יותר

        ובכל זאת הילד ציין את האופניים. אומרים המפרשים האהבה של האבא מתבטאת

        במותרות ולא במצרכים החיוניים. כך גם אצלנו מן ובאר הם דברים בסיסים שאבא חייב

        לבנו, אבל ענני הכבוד הם כביכול מותרות שהקב"ה לא היה חייב לעם ישראל ובכל

         זאת הוא נתן להם, כי בכך הוא הראה להם את אהבתו.

        יהי רצון שהשמחה והשפע הטוב של חג הסוכות ילווה אותנו בכל ימי החורף הבאים

        עלינו לטובה.

חג הסוכות, הידוע גם כחג האסיף, הינו חג המצווה מן התורה והוא גם אחד הרגלים, כלומר בחג זה עלו בני ישראל לבית המקדש כאשר היה קיים בירושלים והקריבו קורבנות כתודה לאל.

בדומה לפסח, החג נועד להזכיר לבני העם היהודי את יציאת מצרים ובעיקר את הנדודים במדבר שבאו בעקבותיה, אשר במשך אותם נדודים ישבו אבותינו בסוכות וה' סיפק להם הגנה.

 כלשון הפסוק: “בַּסֻּכֹּת תֵּשְׁבוּ שִׁבְעַת יָמִים, כָּל הָאֶזְרָח בְּיִשְׂרָאֵל יֵשְׁבוּ בַּסֻּכֹּת. לְמַעַן יֵדְעוּ דֹרֹתֵיכֶם כִּי בַסֻּכּוֹת הוֹשַׁבְתִּי אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בְּהוֹצִיאִי אוֹתָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם, אֲנִי ה’ אֱלֹהֵיכֶם.”

אחד הסימנים בחג הוא ארבעת המינים.

ארבעת המינים מסמלים את אחדות עם ישראל ובמדרש מדמים כל אחד מהם לאיבר אחר בגופינו.

כתוב שהאתרוג דומה ללב של האדם.

הלולב – לעמוד השדרה.

הערבה – לשפתיים.

וההדס כנגד העיניים.

הרב גבאי מסביר שארבעת המינים מומשלים גם לסוגי אנשים בעם ישראל.

האתרוג, בעל הטעם והריח, מסמל אנשים שלומדים תורה ועושים מעשים טובים.

 הלולב הוא בעל טעם (תמר) אך חסר ריח, ומשול לאנשים הלומדים תורה, אבל מידותיהם לא מתוקנות .

ההדס הוא נטול טעם אך בעל ריח, ומסמל אנשים טובים מבחינת מידות, אך רחוקים מחיי תורה ואמונה.

ואילו הערבה, המין הנחות ביותר, מסמלת אנשים שאין להם לא טעם ולא ריח, כלומר לא מצוות התורה ולא מעשים טובים.

נשים, לא מחויבות במצוות ארבעת המינים.

  • מברכים " שהחיינו " בליל ראשון של הישיבה בסוכה בשעת הקידוש.
  • יש לאכול , ללמוד ולישון בסוכה כמו שאדם עושה כל שנה בביתו .
  • נשים פטורות מישיבה בסוכה
  • אסור לנהוג בסוכה מנהג בזיון.
  • סכך הסוכה חייב להיות תחת כיפת השמיים ואם הוא תחת אילן, תחת גג או תחת שכן  מרפסת של השכן מלמעלה הסוכה פסולה .
  • אסור לישון אפילו שינת עראיי מחוץ לסוכה .  

ביום השביעי והאחרון של חג הסוכות מופיע יום מיוחד: יום הושענא רבה. בזוהר נאמר על יום זה כי "ביום השביעי של החג הוא סוף דין העולם ופתקים יוצאים מבית המלך." 

הושענא רבה בזמן שבית המקדש היה קיים

כיום, המצוות העיקריות של חג הסוכות הן ישיבה בסוכה ונטילת ארבעת המינים. אך כאשר בית המקדש עמד בירושלים, הייתה מצווה נוספת: מצוות הערבה.

מצוות הערבה – היו מציבים ענף גבוה של ערבה ליד המזבח, והכוהנים היו מסתובבים סביב למזבח ומתפללים לבורא העולם: "אנא ה', הושיעה נא!"

עד כדי כך הייתה חשובה מצווה זו שגם כאשר הושענא רבה חל בשבת היו מקיימים אותה.

הושענא רבה בימינו

גם כיום אנו עורכים מנהגים שונים כזכר ליום הושענא רבה שנחגג במקדש. בנוסף לכך, מכיוון שיום זה הוא יום גמר וחיתום הדין, אנו מקדישים תפילות מיוחדות להתפלל לבורא העולם שיחתום את דיננו לטובה.

ליל הושענא רבה

רבים נוהגים להישאר ערים בליל הושענא רבה וללמוד בתורה. מנהג נפוץ במיוחד הוא לקרוא את חומש דברים, ולאחר-מכן את כל ספר התהילים.

יום הושענא רבה אנו מקיפים את הבימה שבע פעמים, ומוסיפים תפילות רבות לגשמי ברכה, פרנסה טובה, ביאת המשיח ועוד.

ולסיום אשר יום הושענא רבה מסתיים, חג שמיני עצרת ושמחת תורה פורש עלינו את כנפיו. אנו בטוחים ומאמינים שבורא העולם חתם אותנו לשנה טובה ומאושרת בכל הפרטים.

א. חג הביכורים

ב. חג האסיף

ג. חג הקציר

ד. חג החירות

  • א. ענני הכבוד שהקיף ה' בהם את בני ישראל בעת שהיו במדבר
  • ב. הסוכות שבהם ישבו בני ישראל במדבר ובארץ כנען בעת כיבוש הארץ
  • ג. כל התשובות נכונות

א. את סוגי האנשים השונים בעם ישראל

ב. את הנהגת ה' ואת איברי גופו של האדם

ג. כל התשובות נכונות

א. על שמחת חג הסוכות

ב. על שמחת בית השואבה

ג. על שמחת חג האסיף

א. קריאות הצלה של אדם שזקוק לעזרה

ב. בקשות מיוחדות מה' הנאמרות בחג הסוכות

ג. תפילות הנאמרות אך ורק ביום "הושענה רבה"

  1. יש בו טעם וריח
  2. מעמד הנהוג בימינו שנעשה בכותל בחול המועד
  3. ממעין זה הביאו את המים לניסוך המים
  4. מהאושפיזין
  5. דומה לעיניים
  6. הפרשה היחידה שנקראת בשלמותה בחג
  7. טעם למצוות סוכה
  8. מנהג שנוהגים זכר למצוות ערבה במקדש
  9. בסוכה כשרה הגובה המינימלי הוא עשרה כאלה
  10. פירוש המילה ניסוך
  11. כל יום הקריבו 14 כאלה
  12. דומה לאדם שיש בו תורה אך ללא מעשים טובים
  13. התוכן שלו משתנה בכל יום מימות החג
  14. שמחת בית השואבה היא זכר ל…
  15. אסור להכינו מחומר המקבל טומאה
  16. מה מברכים על ארבעת המינים?
  17. איחול שנהגו יהודי אשכנז לאחל בהושענא רבא
  18. כינוי הסוכה בזוהר
  19. מגילה הנקראת בשבת חוה"מ סוכות
  20. מותר שלא כל הגוף ימצא בסוכה העיקר ש…
  21. האושפיזין שנהוג רק בחו"ל
  22. נאספת בתקופה זו

רוצים לדעת אם צדקתם?

  1. ב
  2. ג
  3. ג
  4. ב
  5. ב
  6. א
  7. א. אתרוג , ב. ברכת כוהנים ,ג. גיחון, ד. דוד, ה. הדס, ו. וזאת הברכה, ז. זכר לענני הכבוד

ח. חביטת ערבות, ט. טפחים, י. יציקה ,כ. כבשים , ל. לולב, מ . מוסף, נ.  ניסוך המים,

ס. סכך, ע. על נטילת לולב, פ. פתקא טבא , צ.  צילה דמנהותא, ק. קהלת , ר. ראש , ש. שלמה ,

ת. תבואה.

נשואה + 6 ילדים                          

עבדה כמורה 11 שנה

עשתה הפסקה ועבדה ב"רשת" ערוץ 2

לאחר מכן הקימה וניהלה מועדון חוגים לגמלאים

ולפני 3 שנים חזרה להוראה

אוהבת שוקולד, משחקי קופסא ולצחוק בלי סוף

למה בחרת בהוראה?"האמת עשיתי שירות לאומי בבית ספר ואמרתי לעצמי וואי אין סיכוי שאני אהיה אי פעם מורה, אבל כשהייתי צריכה לחפש מה ללמוד מאוד נמשכתי לתחום הפסיכולוגיה , והייתה תוכנית של פסיכולוגיה וחינוך וזה מה שלמדתי . כשלמדתי את התחום הבנתי שבעצם זה לא כמו שזה נראה . יש לזה המון קשר אישי,  אפשר לקחת ילדים וממש " לשנות את גורלם" המון המון סיפוק, עבודה של עשייה ואני  מאוד אוהבת את הקשר הזה".

אילו תכונות לדעתך צריך שיהיו למורה כדי להצליח במקצוע?

המון סבלנות, אהבה אמיתית לתלמידים, לא לרמות ,תלמידים מרגישים כשאין אהבה ,אמונה

לא להתייאש, לא להצביע ולהגיד אין סיכוי ,אין מילה כזו בלקסיקון של מורה".

האם את נהנית מההוראה ומרוצה מבחירתך?

" מאוד מאוד בטח!".

 

מה חשוב לך בתור מחנכת/רכזת?

" דבר ראשון הכי חשוב להיות כתובת! לכל השכבה כולה ! שאם יש מישהו שיש לו בעיה שקשורה לבית ספר או לא לבית ספר תמיד יכול לדבר איתי וננסה לפתור את זה ביחד".

האם תמליצי לילדייך לבחור בתחום ההוראה ולמה?

" יש לי בת שנכנסה בשנה שעברה להוראה, ואני המלצתי לה על זה כי היא הייתה מ"כית בצבא

(מ"כית –מפקדת כיתה). היא מאוד נהנת מזה ואמרתי לה שלהיכנס לתיכון בהוראה זה כמעט אותו גיל כמו בצבא וכמו שנהנת שם תיהני פה, אני אמליץ למי חושבת שמתאים לו ".

מה את מאחלת לעצמך ולתלמידייך לשנה החדשה?

" מאחלת להמשיך לבוא כל יום עם חיוך ! להמשיך לאהוב באמת. מאחלת שהם ימשיכו להבין כמה אני אוהבת אותם ושהקשר שלנו יהיה הכי טוב שאפשר כי אני חושבת שדרך זה מגיעים להצלחות!"

האם המשפחה והסביבה תמכו בבחירתך להיות מורה?"כן, המון שנים כן ואז בעלי ראה שאני כבר יותר מדי לוקחת ללב וזה ממוטט אותי , התייעצנו והחלטנו על הפסקה, הפסקה ארוכה והייתי צריכה זאת. אחרי ההפסקה חזרתי בכל הכוח ושוב בתמיכה מלאה ואני קמה עם חיוך.                             מה צריך יותר מזה?"

ספרי על רגע מרגש בתור מורה?

" רגע מרגש אחרון שהיה לי, כיתה שחינכתי בשנה שעברה הכינה לי אלבום שכל ילדה שמה

את התמונה שלה וכתבה לי משהו אישי והתרגשתי נורא".

ספרי על משבר שעברת וכיצד התמודדת איתו?

" כשאת יושבת מול כיתה ומאמינה שכולם עוברים בגרות ושרק אם ניתן את הנשמה והזמן כולם יעברו . ואז מגיעה המציאות והכל שונה .פתאום חלק מהתלמידיםבגלל סיבות אוביקטיביות לא מצליחים ולא עוברים, ואז מגיעות השאלות שאת שואלת את עצמך –  אולי הייתי צריכה לעשות יותר? אולי לא הייתי צריכה לוותר פה ? ובסוף איך מתמודדים עם זה ? צריך באמת להסתכל מכמה נקודות מבט אולי זה מישהו שבכלל לא היה מגיע ועכשיו כן מגיע אז כן הצלחנו לקדם במשהו ובעזרת ה' הוא בזכות זה עכשיו הוא יעבור עוד פעם וכן יצליח . הכי חשוב לא להיאחז בלא – במה נכשלו , אלא במה שכן במה התקדמו כי כל בן אדם בסופו של דבר מתקדם. אין דבר כזה לעמוד במקום".

מהו האתגר הגדול ביותר של מערכת החינוך בשנים קרובות לדעתך?

"להשתנות ולהתאים את עצמו לדור שאנחנו חיים בו, אני מאוד מאמינה בהרצאות שאומרות שלא יכול להיות שאיך שלמדו לפני 50 שנה אפשר ללמד גם היום , מאוד מאמינה שצריך לעשות שינוי בלי לוותר על חינוך ,כללים ועל למידה משמעותית, אבל משהו לשנות בגישה כדי להתאים את עצמה ל2020 עוד מעט".

מה הכי הפחיד אותך בתחילת דרכך כמורה ?

" הכי הפחיד אותי לעמוד מול כיתה ושיתעלמו ממני, שאני לא אצליח לגרום לילדים לנוער לשים לב אליי , חוסר אונים".

רמז: אני נמצאת גם בחטיבה וגם בתיכון….

מאת המורה גלית ברוך:

מרכיבים

5 ביצים                            

1 כוס סוכר

1 וחצי כוס קמח

1 אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס קוקוס

1 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

2 כפות אבקת סוכר

6 כפות מיץ תפוזים

אופן הכנה :

במיקסר שמים 5 ביצים וכוס סוכר

מקציפים כ-7 דקות ומוסיפים את הסוכר בהדרגה

בקערה 1 :

1 וחצי כוס קמח 

 1 אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס קוקוס

בקערה 2:

 1כוס שמן

 1כוס  מיץ  תפוזים 

לאחר  הקצפת  הביצים  מוסיפים  בזרם  איטי את  הנוזלים  ואז  את  המוצקים.  שופכים  לתבנית  ואופים  בחום  בינוני . כשהעוגה מוכנה לערבב  2 כפות  אבקת  סוכר ו 6 כפות מיץ  תפוזים .  לערבב  היטב ולהבריש  על  העוגה  בעודה  חמה  ומיד  לפזר  קוקוס  מעל.

רבים מתלבטים איך תיקרא ואיך תיכתב השנה הבאה – תש"ף או תש"פ, ואם הפ"א תהיה בדגש או בלי דגש.

המלצתנו היא לכתוב תש"ף – בפ"א סופית. אשר להגייה: אפשר לקרוא לשנה שתבוא שנת תיו־שין־פא ואפשר לקרוא לה שנת תָּשָׁ"ף – בפ"א רפה. הגייה זו עולה בקנה אחד עם הכלל שבסוף מילה אין בעברית דגש.

שאלה דומה הופנתה לאקדמיה ללשון העברית כשעמדה בפתח שנת תש"ם (1980). המלצת האקדמיה הייתה אז לכתוב תש"ם במ"ם סופית. עשור לאחר מכן כבר לא נשאלו שאלות, והכול כתבו את שנת תש"ן (1990) בנו"ן סופית.

בתמונה נמצאת מורה מהתיכון. האם תצליחו לנחש מי זאת?

נשואה + 4 ילדים

מורה למתמטיקה ורכזת השתלבות והכלה

עובדת 22 שנה בריגלר

 אוהבת לקרוא,לבשל וללמוד דברים חדשים שקשורים למחשב.

למה בחרת בהוראה?

כשהייתי בשירות לאומי התחלתי לחשוב מה אלמד והיו לי כל מיני כיוונים בראש. הוראה לא היה אחד מהם. בשנה הזו לימדתי חברה טובה לבגרות במתמטיקה והבנתי שאני אוהבת ללמד. נהניתי לעזור לה ובזכות העזרה היא עברה בהצלחה את הבגרות ואז נולד הרעיון ללמוד הוראה .

אילו תכונות לדעתך צריך שיהיו למורה כדי להצליח במקצוע?

התכונות שצריך למורה הן אמפתיה , הקשבה, יכולת הכלה, ומקצועיות"

האם המשפחה והסביבה תמכו בבחירתך להיות מורה?

" ההורים שלי תמיד דחפו אותנו ללימודים אקדמאים וברגע שהחלטתי ללמוד הוראה המשפחה שלי תמכה בהחלטה ולא ניסתה לשכנע אותי ללמוד משהו אחר..

 

 

ספרי על רגע מרגש בתור מורה?

"במהלך עבודתי בהוראה היו הרבה רגעים מרגשים ומלאי סיפוק. אחד מהם הוא על תלמיד מאוד מופנם שהתקשה במתמטיקה, במהלך השיעורים השתדלתי להעניק לו תחושת ביטחון, מסוגלות וחוויות הצלחה ועם הזמן הרגשתי איך הבטחון שלו מתחיל לעלות הוא החל לקחת חלק פעיל בשיעור, לא התבייש לשאול ובסוף השנה שמחתי לתת לו תעודת הצטיינות על כל הדרך שעבר.

ספרי על משבר שעברת וכיצד התמודדת איתו?

"בכל עבודה חדשה ישנו החשש של איך יהיה ?האם אצליח ? קל וחומר בהוראה. כל שנה מביאה איתה אתגרים חדשים וברוך ה' מתגברים על הכל.."

מהו האתגר הגדול ביותר של מערכת החינוך בשנים קרובות לדעתך?

"האתגר הגדול ביותר של מערכת החינוך הוא להתאים את עצמו למאה ה-21 שעוברת שינויים מהירים ולהיות רלוונטים עבור התלמידים . להכין את התלמידים ולתת להם כלים לעולם החדש שיאפשרו להם להתמודד עם אתגרי העתיד. כמוכן לשפר את הישגי התלמידים במבחנים הבינלאומים״

האם את נהנית מההוראה ומרוצה מבחירתך?

״אני אוהבת את עבודתי כמורה, נהנית ללמד תלמידים , נהנית לראות תלמידים שרוצים ללמוד ומלאי מוטיבציה, אעשה הכל על מנת לתת מענה לתלמידים מתקשים כדי שיוכלו לחוות חווית הצלחה בכל הזדמנות״

מה חשוב לך בתור מחנכת/רכזת?

" בתור מורה חשוב לי שתלמיד שמגיע לבה"ס  ירגיש שייך , שיש לו אוזן קשבת, יאהב להגיע לביה"ס ויתקדם לפי הקצב והיכולות שלו, יצא עם ערכים והשגים״

האם תמליצי לילדייך לבחור בתחום ההוראה ולמה?

" כשהילדים שלי בע"ה יצטרכו להגיע להחלטה מה ללמוד אכוון כל אחד מהם לפי מה שמתאים לו ואתמוך בהם בכל החלטה גם אם יבחרו בהוראה״

 

מה את מאחלת לעצמך ולתלמידייך לשנה החדשה?

" בפרוס עלינו השנה החדשה הבאה עלינו לטובה, אני מאחלת לי, לקרוביי ולתלמידים בריאות, שנה של עשייה מבורכת, שנה של שגשוג וקצירת הצלחות, שנה של נתינה מכל הלב, שנת שלום ושלווה״

מאת: אנאל שער, תלמידת כיתה י'1

מרכיבים:

100 גרם חמאה מומסת

500 גרם קמח שמרים של אסם

2 חלבונים

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מים

1 כוס מים פושרים

1 בצים טרופה ( לסוף של העוגה )

למילוי:

250 גרם שוקולד למריחה ( איזה שרוצים )

אפשר להוסיף גם קינמון / אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה :

1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח שמרים ,סוכר , מלח , חלבונים ,מים

2 מערבבים במהירות בינונית כ 7 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ללא גושים ( עדיף לאחד הלישה ללוש גם עם הידיים ).

3 מכסים עם ניילון ניצמד את הקערה ומחכים עד שהבצק מכפיל את ניפחו .


4 כשהבצק תפח , מקמחים את הידיים למניעת הידבקות של הבצק ,מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים אותו לעובי 1-1.5 ס״מ .

5 מורחים על המלבן חצי מכמות השוקולד בשכבה דקה ואחידה ומפזרים חצי מהכמות של האגוזים .

6 מגלגלים את הבצק לרולדה , פורסים אותה עם סכין חדה לחתיכות

בעובי 5-6 ס״מ ומניחים בתבנית עגולה  בקוטר 28 ס״מ  מרופדת בנייר אפיה

כשהצד החתוך מונח כלפי מעלה .

חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי .

7 לפני האפייה מכסים את התבנית עם מגבת להתפחה .

8  מברישים ביצה טרופה ואופים כ 30-35 דקות עד שהעוגה מצהיבה.

בתיאבוןJ  

בהתאם להוראת משרד החינוך נדרשים תלמידי התיכון להתנדבות ועזרה לזולת וזה התנאי לקבלת תעודת הבגרות.

התלמידים נדרשים להתנדבות אישית על פי נטיית ליבם בשעות אחה"צ  וכן להתנדבות קבוצתית במסגרת בית הספר.

את ההתנדבות מלווים המחנכים בשיעור חינוך , ברפלקציה ובשיחות אישיות.

ב"ה , בשנים האחרונות אנו רואים התחזקות והירתמות גדולה של התלמידים בבית הספר להתנדבויות .

שכבת י:

 

התחלנו את השנה ביום חשיפה  של מקומות התנדבות המוצעים לתלמידים.

כיתות השכבה התחילו כבר בהתנדבויות קבוצתיות :

פעילות עם  כיתת הגימלאים בביה"ס , חונכות לתלמידי ביה"ס אילן רמון , התנדבות במפעל שווים ולהכנת עיתון מיוחד זה. 

 

שכבת י"א :

 

מתמקדת השנה בהתנדבויות בתוך ביה"ס והצטרפו לפרוייקט "תקפיץ אותי" – חונכות אישית חוויות לתלמידי חטיבת הביניים. כמו כן ארזו וחילקו שי לשנה החדשה לאנשי התחזוקה בביה"ס.

בהמשך ימשיכו בע"ה בפרוייקט "מכבדים ראשי חודשים".

 

 

 

שכבת י"ב :

בע"ה  כחלק מהמסורת הבית ספרית יארחו את תלמידי ביה"ס מורשה (אוטיזם ומוגבלות שכלית) להפנינג ססגוני ויאספו כספים לקניית תלת אופן לרווחת הילדים.

 

יישר כח גדול לתלמידים השותפים ולמחנכים המסורים

שנזכה גם השנה להוסיף הרבה אור וטוב בעולם

 מעירית – רכזת מעורבות חברתית.

ביום חשיפה למעורבות חברתית בפעילות "תקפיץ אותי" עם בנות כיתה ז'.

כיתת הגמלאים פועלת כבר שנה שלישית בבית ספרנו ריגלר בימי שני ושלישי מהשעה                     8:00-12:00. הם לומדים את המקצועות אנגלית, איטלקית, אומנות ותנ"ך בשילוב הרצאות אורח בנושא תזונה בריאה, שוק ההון , צילום בעזרת פלאפון ופילוסופיה.

 הקבוצה מונה כ35 איש. את כיתת הגמלאים מובילה בהצלחה רבה מרים קלימי. המשיכי לעשות חיל!

עמותת שי הינה עמותת חסד לעילוי נשמת החייל שי עוזאני ז"ל שנהרג בתאונת אימונים בצבא. העמותה מסייעת לאוכלוסייה החלשה בעיר נתניה בחגי ישראל. העמותה פועלת בביה"ס ריגלר ובשכונות ותיקים ואגמים. את העמותה מובילה המורה שרון טרבלסי. יישר כוח ענק!

בתאריך  15.9.19 , יומיים לפני הבחירות,  קיימנו פאנל בחירות עם נציגים מכל מפלגה, ולאחר מכן קיימנו מדגם בחירות לשכבות ט' ו י"ב. המורים שלנו התחפשו והציגו כל מפלגה, קיימנו כמה סבבים של הצגת המצע, שאלות המנחה, שאלות תלמידים וסיכום. מטרת הפעילות הייתה לעודד את התלמידים לשיח מכבד ולאזרחות ערה. היה מרתק. 

יישר כוח לליאור פריאל רכזת מעורבות חברתית בתיכון וללימור עמית הרכזת בחטיבה

בנות שכבת י' במשרד הפנים מוציאות תעודת זהות

פעילות odt  בשכבת ז'

טיול סליחות שכבת י"א-י"ב

ביום חמישי ה3/10 יצאו תלמידי יא-יב לטיול סליחות. התלמידים התפללו בקבר הרשב"י, אמרו סליחות בבית הכנסת האר"י וטיילו בסמטאות צפת. המורים הכינו תחנות בסמטאות צפת, ורב בית הספר הוביל את כל התפילות.

המדריך האידיאלי המורה רביב בעדני
מנכ"ל בית הספר בשיחה משמעותית
צוות המחנכות המנצח!

יום מעורר תשובה

כחלק מעשרת ימי תשובה והכנה לקראת יום הכיפורים, התלמידים משכבות ז-י זכו ליום התעוררות מיוחד. היום כלל שיעור חברתי בנושא "הסליחה והתשובה" בהובלת מחנכת הכיתה, אמירת הסליחות בבית הכנסת ולאחר מכן התלמידים יצאו למופע סליחות במתנ"ס דורה. המופע היה מעניין מאוד והתלמידים שיתפו פעולה ושרו בהתלהבות

נועם תלמיד כיתה י2 באמירת סליחות

אתם מזהים את הבנים שבנינו עם החולצות הכחולות והסמל?או את הבנות שבינינו בגלל החיוך והחוסר פורמליות? כן. זה אנחנו, מדריכי מעגלים!

מי אנחנו ולמה אנחנו כאן? בשבילכם!

מעגלים הוקמה במטרה לתת מענה שונה לתלמידי יא' ויב', מעבר ללימודים ובגרויות אנחנו כאן כדי לדבר איתכם על החיים שבחוץ. על צבא ושירות משמעותיים, על זוגיות  ומשפחה,על הצלחה ואכזבות,על קבלת החלטות,על בחירה נכונה,על כל מה שאתם רוצים לדבר עליו ואף פעם אין זמן.

שיעור מעגלים הוא בשבילנו זמן לעצור את המירוץ ולשוחח,להכיר,להיפתח,לקבל ולתת.

איך זה עובד?! אנחנו מגיעים לשיעור פעם בשבוע ומעבר לזה נמצאים כאן גם לשיחות אישיות איתכם.

איך זה עובד באמת?אנחנו תמיד כאן בשבילכם בכל שעה ובכל זמן,זמינים אוהבים ורוצים לעזור לכם ברגעים שמחים,עצובים,מבאסים ומאושרים.

להיות איתכם בכל צעד,לכל ייעוץ גם אם בעיניכם הוא הדבילי ביותר. אוהבים אתכם מאוד ומאחלים שנה טובה של שמחה,הצלחה,שפע ברכה והרבה אומץ.

כתבה: עדי לוי מדריכת מעגלים

עם הזמרת מורן מזוז שריגשה אותנו בקולה המדהים!

מסע בעקבות לוחמים מיועד לתלמידי י"ב, ומטרתו עידוד בני נוער לשירות משמעותי בצה"ל, לימוד מורשת הקרב ואהבת הארץ, וחשיפת התלמידים לפעילות חילות צה"ל השונים.            

כ-40 אלף בני נוער מכ-450 בתי ספר ומסגרות חינוכיות שונות, משתתפים בפרויקט מדי שנה.

 תלמידי שכבת י"ב היקרים שלנו נסעו ליום משמעותי זה שכלל שיחה עם אביגדור קהלני , תת אלוף (בדימוס) שסיפר את סיפור הגבורה שלו במלחמת יום הכיפורים.  התלמידים זכו לחזות בתצוגת אש מרהיבה ולהתרשם מחילות צה"ל. אנו בטוחים שתבחרו לעשות שירות משמעותי!

אהרון סולטן מחנך יב2 עם תלמידיו יחד עם אביגדור קהלני

"יש בעולם דברים יפים.

עצים ופרחים אנשים ונופים

ומי שיש לו עיניים פקוחות

רואה כל יום מאה דברים נפלאים לפחות"

(לאה גולדברג)

חג סוכות שמח! מכיתה י'1

חג סוכות שמח! מכיתה י'1

גלילה לראש העמוד