המאבק בין ישראל ליוון היה קשה ומר. היוונים גזרו גזירות רבות שמטרתן להכניע את עם ישראל ולשעבדו לתרבות יוון. מה גרם לעם ישראל למכור את השוורים ולסלק את המנעולים מפתח בתיהם? כיצד כל זה מתקשר לימינו, ואיך מתמודדים בריגלר עם "גזירות היוונים"?
קרא עוד >>
(דבר מנכ"ל ביה"ס, אורי כהן)
מערכת העיתון: כיתה י' 1 | עורכת ראשית: דורית קולצ'ה | בנייה ועיצוב: אוריאל מרציאנו
"אנו נושאים לפידים – בלילות אפלים…"
ימי החנוכה יכולים ללמד אותנו רבות על "תקופות חשוכות", על הצבת מטרות ועמידה ביעדים – גם בלימודים.
קרא עוד >>
(דבר מנהלת התיכון, יעל עמירם)
"לכל תלמיד יש את האור שלו…"
כל נר מאיר באור המיוחד שלו וביחד החנוכיה כולה מאירה לנו את החג. כך גם בעשייה החינוכית – כל אחד, בתחום שלו!
קרא עוד >>
(דבר מנהל החטיבה, דני אליהו)
"כדי שיהיה מוקף במצוות…"
על הקשר בין מזוזה, ציצית, תפילין ונר חנוכה; ומה מלמד אותנו חג החנוכה לגבי "גאווה – חיובית" בכל השנה?
קרא עוד >>
(דבר רב ביה"ס, הרב אליהו אזוגי)
ספינג' או סופגניה?
מי לא אוהב סופגניות? קבלו שני מתכונים קלים להכנה וטעימים בטירוף, זכר לנס פך השמן!
קרא עוד >>
שמם הטוב של תלמידי ריגלר הגיע עד לאוזניה של שירי חגואל-סידון, שבחרה לברך מכל הלב
קרא עוד >>
איך מתמודדים עם משברים ומצליחים לא לוותר לעצמכם
קרא עוד >>
חושבים שאתם טובים בזיהוי תמונות? מוזמנים לנסות!
קרא עוד >>
בנות כיתה י1 מאחלות לכם חג שמח מלא באור!
לצפיה >>
"חופש הוא דבר חשוב"
"זמן חופשת חנוכה, הוא זמן של עצירה כדי לנוח קצת, לעשות דברים שלא מתאפשרים לך ביום יום, לצבור כוחות וכמובן לשמור על עצמך מהסכנות. לזכור שאתה עדיין נמצא במסגרת." שיחה פתוחה עם אדווה אנו, יועצת שכבות יא"-יב.
קרא עוד >>
בריגלר חוגגים את חג הסיגד
בריגלר לא מוותרים על המסורת וחוגגים את הגעגועים והתקווה עם כל התלמידים.
קרא עוד >>
חינוך לזוגיות בריאה
שבוע מרוכז שכלל סדנאות והרצאות בנושאי תקשורת זוגית בריאה, העצמה אישית ועוד.
קרא עוד >>
מצדיעים לחיילים וחיילות בצה"ל
במסגרת יום ההוקרה לפצועי צה"ל תלמידי שכבת י' אספו כסף כדי לקנות מתוקים לחיילים שאנו כל כך מעריכים.
קרא עוד >>
הגעתי במקרה, התאהבתי במקצוע והחלטתי להישאר!
"אני רוצה לגרום לתלמידים לחייך בבית הספר ולתת להם הרגשה שיש עשייה חברתית. אני נהנית לראות שהילדים נהנים. כולי אהבה למען הילדים וכמובן שיש קשים אך נתגבר עליהם…!" – שיחה פתוחה עם לימור עמית, רכזת חברתית ומורה למתמטיקה.
קרא עוד >>
הכנה שכבתית לצו ראשון
בריגלר חשוב לנו להכין את התלמידים לצו ראשון כדי שהתלמידים ימקסמו את יכולותיהם בצה"ל. פעילות משותפת עם צוות מעגלים בבית הספר
קרא עוד >>
אוסף ביטויים ציוריים לחנוכה, במצגת ססגונית שתעשיר את השפה שלכם!
קרא עוד >>
יש לכם הערות, הצעות ובקשות? שתפו אותנו! נשמח לשמוע
קרא עוד >>
להפוך רשמית לאזרח בעיר הקדושה לעם היהודי
מה עשו תלמידי כיתות י' בירושלים בעיצומו של חג הסיגד?
קרא עוד >>
"הדבר היחיד שיכול לעצור בעדך מלהגשים חלומותיך הוא אתה"
איך הופכת אסיפת הורים ליום שכולו שאיפות ומחשבות טובות לגבי העתיד של כל התלמידים?
קרא עוד >>
מועצת התלמידים מתכנסת
בריגלר קשובים לקול התלמידים ובוחרים מועצה מנצחת שתוביל את תלמידי החטיבה.
קרא עוד >>
על "ניהול סביבתי" שמעתם?
התלמידים בריגלר משתתפים בתוכנית ייחודית לשמירה על איכות הסביבה וקיימות, וצופים, "הלכה למעשה" איך עקרונות סביבתיים מיושמים במגוון תחומים.
קרא עוד >>
מה שלא עשה הטבע – עושה הצבע
באיזה קורס מיוחד משתתפות בנות כיתה י"ב 4, ואיזו אורחת מפורסמת הגיעה לבקר בהפתעה?
קרא עוד >>
דבר מנכ"ל ביה"ס אורי כהן
המאבק בין ישראל ליוון היה קשה ומר. היוונים גזרו גזירות רבות שמטרתן להכניע את עם ישראל ולשעבדו לתרבות יוון. אחת הגזירות נתבארה בדברי המדרש: " נמר שוקד על עריהם – זו יוון שהייתה מנמרת בגזרותיה ואומרת לישראל: כתבו לכם על קרן השור שאין לכם חלק באלוהי ישראל" (ויקרא רבה, יג'). המפרשים הציעו הצעות רבות להבנת גזירה זו ומשמעותה, שהרי מה החשיבות שיש לכתיבה על דבר חיצוני כמו קרן השור? השור, כלי התחבורה המרכזי, מהווה אמצעי להפצת התרעלה היוונית. על כל שור יופיע 'סטיקר' בו מכריז הבעלים: "אין לי חלק באלוהי ישראל".
מדרש אחר, מדגיש את היקף הקמפיין. אם השור מביא לידי ביטוי את "הפרסום בחוצות" הרי שיש גם "דיוור ישיר" – לכל בית, פנימה :"בימי מלכות יון הרשעה גזרו על ישראל שכל מי שיש לו בריח בתוך ביתו יחקק עליו: "אין לי חלק באלוהי ישראל" (מדרש חנוכה).
ומה הייתה תגובתו של העם? "מכיוון שגזרו על ישראל שכל מי שיש לו בריח בתוך ביתו יחקק עליו: "אין לי חלק באלוהי ישראל". מיד הלכו ישראל ועקרו בריחים שבבתיהם. עוד גזרו, שכל מי שיש לו שור יכתוב על קרנו: "אין לי חלק ונחלה באלהי ישראל". מיד הלכו ישראל ומכרו שווריהם" (שם).
ונשאלת השאלה: האם זו השיטה נכונה? האם הדרך להתמודד עם ההשפעות התרבותיות הקשות היא באמצעות עקירת משקופים ומכירת השוורים? עלינו לשאול, עוד, מה הם השוורים של דורנו? מה הם המשקופים?
אין ספק שלא די בהתעלמות, מחאה חיצונית או עקירה של דפוסי חיים פסולים ממחננו.
חג החנוכה, דרך הלכותיו והליכותיו, דרך מדרשיו והסוגיות העוסקות בבירור עניינו, מזמין אותנו למסע אישי. בכל הזדמנות חובה עלינו ללמוד ולהיזכר בהסברו של בעל ספר חובת הלבבות על הפסוק במשלי (כ"ב, ו') "חנוך לנער על פי דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה", בכך שפעולת החינוך תפעל מאליה הגם שיעזוב הילד את בית הוריו או יצא מכותלי בית המדרש.
כמו אצל החשמונאים בדורם, פעולות חיצוניות יתבררו לאורך הזמן כלא יעילים אם לא תיעקר הסיסמא מהלב, אם לא נתמודד כנגד האידיאולוגיה ושורשיה. כל אלה לא יעזרו אם לא נציב אלטרנטיבה. בדורנו ראוי לפתח תרבות יהודית חדשה ואחרת. יצירה של אומנות, שירה קולנוע ומוזיקה יהודית. יצירה שרוח יהודית נושבת ממנה תסייע לנו להתמודד עם השפעות חיצוניות.
אנו בריגלר גאים בעשייה החינוכית שלנו ובהישגי תלמידינו ובוגרינו. אנו גאים בבחירתנו לרשימת בתי הספר המובילים במדינה וכל זאת בזכות צוות מסור שעמל על חינוך תלמידינו למצוינות אקדמית, ערכית וחברתית שמתבטאת בחדשנות, יוזמה, חשיבה עצמאית, מקוריות ויצירתיות כערך מרכזי בחיי בית הספר.
חג אורים שמח
אורי כהן
דבר מנהלת התיכון יעל עמירם
"אנו נושאים לפידים
בלילות אפלים
זורחים השבילים מתחת רגלינו
ומי אשר לב לו
הצמא לאור
ישא את עיניו ולבו אלינו
לאור ויבוא"
(מתוך השיר אנו נושאים לפידים/ אהרון זאב)
צוות יקר, הורים ותלמידים יקרים
מאחלת לכם שהאורות של חג החנוכה ילוו אתכם במשך כל השנה, ושתמיד גם ברגעים של אפילה תשאו את עיניכם ותראו את לפיד האור והתקווה.
מאחלת לכם, תלמידים יקרים, חופשה נעימה בה תצברו כוחות מחודשים לקראת בגרויות החורף. אני בטוחה כי, בעזרת ה', תעמדו במטרות שאתם מציבים לעצמכם בהצלחה. אני מאמינה בכל אחד ואחת מכם. יישר כוח לכל המורים היקרים שעובדים ללא לאות על מנת שתגיעו למקסום היכולות שלכם.
חג שמח ומלא אור!
יעל עמירם
מנהלת חטיבה עליונה
דבר מנהל החטיבה דני אליהו
הורים ותלמידים יקרים שלום רב,
חג חנוכה מתקרב חג של שמחה, גבורה ואור. כל נר מאיר באור המיוחד שלו וביחד החנוכיה כולה מאירה לנו את החג. כך גם בעשייה החינוכית לכל תלמיד יש את האור שלו, כל תלמיד מאיר!! יש תלמיד שהאור שלו הוא ההתמקדות בלמידה והמצוינות ויש תלמיד שהאור שלו הוא ההתגייסות למען הזולת ואהבת האדם. אנו בבית ספר "ריגלר" מאפשרים לכל תלמיד להביא את האור שבו לידי ביטוי במגוון תחומים שבהם כל תלמיד יכול להתפתח ולהאיר. יש תלמידים שבוחרים להאיר בתחומי האלקטרוניקה והמחשבים ויש תלמידים שמפיצים אור גדול בתחומי האומנות והמוזיקה. כמחנכים אנו מחנכים את תלמידינו לעזור גם לתלמידים אחרים להאיר ולהצליח. למורים שלנו חשוב להיות אלה שמדליקים את הניצוץ הנמצא בכל תלמיד ולהוביל אותו להיות אור גדול המאיר את העולם ואת דרכו של התלמיד למימוש עצמי והצלחה בחיים.
חג אורים שמח.
דני אליהו – מנהל חט"ב "ריגלר"
דבר תורה מרב בית ספר-הרב אליהו אזוגי
הגמרא אומרת שיש מצווה להניח את נר החנוכה על פתח ביתו מבחוץ, ומשמאל לנכנס כדי שתהיה מזוזה מימין, נר חנוכה משמאל וכשהוא עם ציצית הוא מוקף במצוות, ויש מוסיפים והוא מעוטר בתפילין וכך הוא מסובב בארבע מצוות. (המצוות הן: מזוזה, נר חנוכה, ציצית ותפילין).
השאלה הנשאלת היא מה מיוחד בארבע מצוות אלה?
כדי לתרץ זאת אנו צריכים לעיין במסכת עבודה זרה שמספרת לנו על אונקלוס הגר.
אונקלוס התגייר ובעקבות כך שלח הקיסר גדוד רומאים אחריו , משך אונקלוס את הגדוד בפסוקים וגייר את כולם.אחר כך שלח הקיסר גדוד אחר שניסה שוב לשכנעו לחזור בו, וביקש שלא ידברו עם אונקלוס מטוב עד רע ובכל זאת אמר להם: "כאשר מפקד צעיר ומפקד בעל דרגה גבוהה יותר הולכים במקום חשוך מי נושא את האבוקה להאיר את הדרך? ענו לו המפקד הצעיר". אמר להם אונקלוס: ביציאת מצרים ה' נשא את הנר לפני עם ישראל שנאמר: "וה' הולך לפניהם יומם בעמוד ענן לנחותם בדרך." התגיירו כולם. אחר כך שלח גדוד אחר אמר להם אל תדברו עם אונקלוס מאומה: כשלקחו אותו והלכו ראה אונקלוס מזוזה על הפתח. הניח ידו עליה. אמרו לו מה זה? אמר להם מנהגו של עולם- מלך בשר ודם יושב בפנים והעבדים בחוץ, ואילו כאן ה' יושב בחוץ( המזוזה שכתוב בה שם ה') ואילו עבדיו מבפנים. התגיירו. ושוב לא שלח הקיסר, ועזב את אונקלוס.
אם נסתכל בגמרא נראה שאונקלוס הביא שתי דוגמאות: נר ומזוזה
מה מיוחד בדוגמאות אלו? אלא הן באות להראות את המצוות שנעשות בפרהסיה, בניגוד למצוות אחרות שנעשות בתוך הבית. וזה בא להראות את הגאווה בקיום מצוות. בגדר "ויגבה ליבו בדרכי ה'".
וזהו גם העניין של חנוכה – אנו מדליקים נרות בפתח הפונה לרשות הרבים. להראות שהמתיוונים הם אנשים שהתביישו ביהדותם. באו החשמונאים והדליקו את הנרות והיו גאים ביהדותם. זהו כל ענינו ומהותו של חג החנוכה. נר חנוכה בחלון הפונה לרה"ר. מזוזה – על פתחי הבתים מבחוץ. במקום שנמצאת מזוזה אנו יודעים שבבית זה נמצא יהודי. תפילין – תפילין של ראש נאמר "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו מפניך". ציצית- מתעטפים בה וכולם רואים את הציצית.
ספינג' | מאת דיאנה חסן
(אימא של נופר תלמידת כיתת י'1 )
מצרכים:
אופן ההכנה:
שמים את השמרים והסוכר בכוס. מוסיפים מים עד שלושה רבעים מגובה הכוס, ומשאירים חצי דקה לתפיחה קלה.
בקערה גדולה שמים את הקמח, הביצה, המלח ותערובת השמרים [חשוב שהמלח לא יבוא במגע ישיר עם השמרים]. מוסיפים כ-5 כוסות מים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ומשאירים להתפחה כשעה.
מחלקים את הבצק [עם ידיים משומנות בשביל שהבצק לא יידבק] לעיגולים קטנים. לשים כל חתיכה ומניחים על משטח עם שמן למשך 30 דקות.
מחממים שמן עמוק. לוקחים עיגול בצק ועם האצבעות יוצרים חור באמצע. שמים בעדינות בשמן ומטגנים משני הצדדים עד שמשחים. מקררים, מפזרים סוכר ומגישים.
בתיאבון ותודה לדיאנה:)
סופגניות יוגורט | מאת דיאנה חסן
מצרכים:
אופן ההכנה:
לקחת את כל החומרים ולהכניס לתוך קערה [את הקמח לשים בסוף]. כאשר הבלילה מוכנה צריך לתת לה לנוח במשך חצי שעה ולאחר מכן לטגן אותם עם שמן בסיר עמוק [כאשר מטגנים את הסופגניות לוקחים עם כף קצת מהבלילה לתוך הסיר כי רק כך הלביבות יחזיקו].
בסיום הטיגון לפזר אבקת סוכר מלמעלה.
בתיאבון!
איך הגעת להוראה והאם היום בדיעבד את מצטערת על בחירתך בתחום?
"הגעתי להוראה ממש במקרה, בסיום לימודיי בתיכון היה פרויקט שירות לאומי עם שילוב לימוד הוראה, נכנסתי לזה באי ידיעה לאן פניי מובילות, אבל לאט לאט התאהבתי במקצוע, במגע האנושי עם התלמיד, עם הנתינה וכך נשארתי 29 שנה כמעט. היום בדיעבד איני מצטערת. אומנם העבודה מאוד שוחקת, אבל יש סיפוק מאוד אדיר באירועים קטנים שבשבילי הם גדולים בין אם זה כשאני רואה ילד מחייך אחרי שיום קודם הוא בכה ובין אם זה ילד שבא לבית הספר כשהמצב הכלכלי והפיזי מאוד קשה בבית, והצלחתי להביא אותו למצב של למידה, אז אני מרגישה שעשיתי את היום שלי כהלכה".
אילו יעדים את מציבה לעצמך השנה כרכזת חברתית, ואיך תשיגי אותם?
"לגרום לתלמידים לחייך בבית הספר ולתת להם הרגשה שיש עשייה חברתית. אני נהנית לראות שהילדים נהנים. כולי אהבה למען הילדים, וכמובן שיש קשים אך נתגבר עליהם כמו כספים שצריך לארגן, אבל המטרה שלי לעשות כמה שיותר טוב לילד".
מה ה"אני מאמין שלך" שלך בחינוך?
"קודם כל לבוא בגישה של נתינה ואהבה ופחות בקטע הפדגוגי. כל עוד הילד מרגיש מוגן ואהוב אז הילד יהיה בשל ללמידה. אז ה"אני מאמין" שלי הוא קודם כל לתת אהבה לילד ".
אילו לקחים הפקת משנותייך בהוראה שתוכלי להעביר לסטודנטים להוראה או מורים בתחילת דרכם?
"קודם כל להבין שההוראה היא שליחות ולא מקבלים תגמול כספי הולם בהתאם לשעות העבודה, אבל הסיפוק הוא בלראות את הצמיחה של הילדים, את הפריחה שלהם, את השגשוג הלימודי הרגשי. כשאת מרגישה שאת יכולה לשנות ולגעת בנפש של ילד הסיפוק שווה כל רגע".
איזו דמות מהווה עבורך מקור השראה בעבודתך החינוכית ?
"שר החינוך לשעבר, שי פירון. עם ישראל חווה את שיטת החינוך השונה שלו שהיא לקבל את הילד החריג ולראות שהמטרה שעומדת מאחורי העשייה החינוכית שלנו היא לא בהכרח הפדגוגיה, לא בהכרח הציונים אלא גם לראות רגעים חויתיים שהם אלו שיטביעו את חותמם בעתיד לגבי החינוך של הילדים".
כיצד לדעתך ניתן לגרום לתלמידים לאהוב את המקצוע שלך ?
" לתת להם כמה שיותר חוויות מהיום יום שיקשרו אותם למתמטיקה. בלי שום קשר אני קודם כל רוצה לתת להם הרגשה של בית בשיעור. אנחנו יכולים להתחיל בכיבוד קל, בשיר, משהו שלא קשור לתחום המתמטיקה, וכך לאסוף אותם ולרכז אותם כדי שהיו בשלים ללמידה וכמובן לתת להם חוויות הצלחה כמה שיותר וכך לחבב עליהם את המקצוע, כי ילד שמצליח ירצה להתקדם הלאה עוד ועוד ולהתקדם בעשיה שלו".
מהם התחביבים שלך, והאם את מוצאת להם זמן למרות העומס בעבודה ?
"אני אימא טוטאלית שנותנת את הכל לילדים ואחר כך דואגת לעצמי. קודם כל לקחת אותם לחוגים, לדאוג להם לארוחת צהריים חמה, לשאול לשלומם. למעשה השבת היא קודש קודשים עבורי ואני דואגת לבלות עם ילדיי. אני אוהבת ספורט, לאפות, לבשל, לראות סרטים טובים וכמובן כל זה משתלב עם העשייה החינוכית שלי בבית הספר".
ספרי על רגע מרגש שעברת בתור מורה וזכור לך עד היום.
היה לי תלמיד עם בעיות ביקור סדיר. הוא לא אהב ללמוד. הוא היה רב עם אבא שלו והם לא הסתדרו. לצערי, יום אחד האבא היה בטיפול נמרץ, ולפני הגעת האבא לטיפול הילד היה איתו בסכסוך ברמה של "אני שונא אותך" ואני ידעתי שימיו של האבא ספורים. הקטע המרגש שהבטחתי לילד שאקח אותו לאביו אחרי שיבוא באותו יום לבית הספר. לקחתי אותו ואמרתי לו שזה זמנו לבקש מאבא סליחה אפילו שהוא מורדם ומונשם. זה הזמן שלך לגרום לו לסלוח לך וזה היה רגע מרגש עד דמעות. אני לא יכולתי להיכנס לטיפול נמרץ ורק הילד נכנס. הילד נשכב על האבא וביקש ממנו סליחה. הוא אמר לו "אבא אני אוהב אותך וסליחה על כל מה שעשיתי לך ועל כל הצרות שעשיתי לך" . לצערי מספר ימים לאחר מכן האבא נפטר אך אני שמחה שהוא עשה זאת".
כיצד את מתמודדת עם משברים בעבודתך?
"אני בחורה מאוד רגישה, וכשיש לפעמים משבר אני גם מזילה דמעה כי אני גם בן אדם בסך הכל, אבל מאוד חשוב לי בשעת משבר לנסות לתקן אותו כמה שיותר מהר, לא להמתין איתו איזה יום או יומיים ולא שבוע או שבועיים אלא לדבר, לעשות חשיבה עם עצמי איך לטפל בזה ובאיזה צורה לנהל משברים. אני מנסה בצורה הטובה ביותר בדרכי שלום לפתור את הבעיה אם זה בן אדם או אירוע כל שהוא על הצד הטוב ביותר וכמובן הכל בהשתדלות גדולה ".
מי הם האנשים עליהם את נשענת ונתמכת בהם בשעת משבר?
"קודם כל המשפחה, הבעל והחברות הקרובות".
-מדוע בחרת ללמוד ייעוץ?
"מאז שהייתי עוד נערה אהבתי מאוד להיות עם ילדים ונוער . כשהגעתי לשירות לאומי הייתי בבית ספר לילדים עם הפרעות התנהגות , ושם הבנתי שאני רוצה להיות במקום של לעזור ,לתרום , להיות שם עבור התלמידים . תמיד חשבתי על תחום החינוך ובבית הספר הזה כשראיתי את כל הקשים הבנתי מה אני רוצה להיות ".
-למי מתאים התפקיד לדעתך?
" הדבר העיקרי שאני חושבת הוא שחייבים לאהוב ילדים ונוער . אם אתה לא אוהב אין לך דרך להתחבר למקצועות שכוללים חינוך ובעיקר לתחום היעוץ ".
-מה תפקיד היועצת החינוכית בבית הספר ? מהם תחומי הפעילות שלך?
"התפקיד העיקרי שלנו הוא לדאוג לרווחה הנפשית של כל ילד , זאת אומרת לדאוג שיהיה לתלמידים טוב מכל הבחינות , מבחינה חברתית , מבחינה לימודית , מבחינה רגשית ועוד .. תחומי הפעילות מחולקים לכמה חלקים , זה בעצם מול המורים – המחנכים שהם אלו שעומדים מול התלמידים ואנחנו אלו שעומדים מולם , כל מיני דברים שאנחנו מכשירים אותם , תחומים שהם צריכים לעמוד מול התלמידים ואנחנו מנחים אותם באיזה דרך לעשות את זה , ממליצים לקחת את התלמידים לשיחות אישיות, לתמוך ולעזור להם כמה שאפשר . חלק מתחומי הפעילות הם שצוות ההנהלה והיועצת מעבירים כל מיני פרויקטים על נושאים שאנחנו חושבות שמתאימים וחשובים עבור התלמידים . המטרה העיקרית היא שלתלמידים יהיה טוב ותהיה רווחה נפשית להגיע בכיף לבית הספר ".
-ספרי על רגע מרגש שחווית בתור יועצת.
"בחרתי באחד מתוך כמה – הבחירה היא במקרה משנה שעברה על תלמידה שהיו לה המון קשיים לימודיים וחברתיים , רוב הקשיים החברתיים נבעו בעיקר מחוסר החיבור שלה ללימודים. היא הייתה הרבה בחוץ במקום בכיתה וכולי .. ובין כיתה י לכיתה י"א היא החליטה שהיא רוצה לעזוב למסגרת לימודית שנקראת " פרויקט הילה", ואני ממש נלחמתי ושכנעתי אותה לא לעזוב את תיכון "ריגלר" . לאורך כל השנים נלחמתי שהיא תישאר וזה היה מלווה בהמון קשיים , היא הייתה מחסירה ונעדרת המון . בכיתה י"ב היה השינוי הגדול , התעקשתי שהיא תשתתף במסיבת הסיום השכבתית , ובזכות זה היא התחברה לשכבה והיה לה שיפור והרגשה טובה . בסוף השנה היה מאוד מרגש לראות את השינוי שהיא עברה , בעצם לראות תלמיד שהוא לא מאמין בעצמו והוא מוותר לעצמו ולהילחם עליו ולהראות לו כמה הוא מסוגל. זה משהו שאותי מאוד ריגש וישאר זכור לי כחוויה טובה ".
-ספרי על משבר שעברת וכיצד התמודדת איתו?
" אחד מהמשברים שהיו לי הוא האם להיות גם יועצת וגם מורה , מכיוון שיש מקרים שאתה בא ללמד בכיתה ותלמיד לא מתנהג כראוי ואתה צריך להעיר לו ולפעמים זה נקלע לוויכוחים או להענשה , ואתה חייב להתנהג אליו כאחד התלמידים, ותמיד לקחתי בחשבון שאותו תלמיד כבר לא ירצה לדבר איתך בתור היועצת שלו, כי כביכול בתור מורה הענשת אותו וכעסת עליו . זה יצר סוג של קונפליקט שהקשה לשמור על הסדר בכיתה בתור מורה וגם לעשות את זה בדרך שהתלמידים יבינו ויראו אותי כיועצת וככתובת לפניות שלהם ".
-כיצד היית ממליצה לתלמידים להתמודד עם מצבי לחץ ומשבר?
"לדעתי כל אחד צריך למצוא לעצמו את הדרך שלו להתמודד . כל אחד זה הדרך האישית שלו. לא כל מה שיעזור לי יעזור גם לאדם אחר . יצא לי לדבר על זה גם בכיתות שיש מודל להתמודדות שנקרא " גשר מאחד " ג- גוף , להתמודד בעזרת ספורט ש– שכל , אנשים שהדרך שעוזרת להם להתמודד זה לקבל יותר מידע לחשוב יותר לעומק על הדברים , ר– רגש , להוציא את הקושי דרך אומנות , מוזיקה , כל אחד בדרך שמתאימה לו. הרבה פעמים עוזר גם לשתף מישהו בבעיה שלך בין אם זה חבר קרוב או בן משפחה מישהו ששייך לבית הספר כמו מורה /יועצת / מנהלת וכולי.. הרבה פעמים זה נותן כוחות ".
האם את מרגישה שאת מצליחה לתת מענה גם לצוות החינוכי וגם להיות כתובת עבור התלמידים?
"אני עושה את ההשתדלות הכי גדולה שלי בנושא הזה , לפעמים אתה עומד באמצע בין מורה לתלמיד. יש מקרים שאתה צריך "להגן" על מורה מול התלמיד ולהיפך יש מקרים שאתה צריך " להגן" על התלמיד מול המורה, אני מנסה למצוא פרצת דרך אצל המורה לראות את הקושי וההתמודדות של התלמיד . בסופו של דבר המטרה שלי היא שלתלמיד יהיה טוב והוא ילמד ואז גם למורה יהיה טוב , לכן כשמצליחים להסביר את זה למורה אז שני הצדדים מרוויחים ".
-איך תפקידך משפיע על חיי היום יום שלך לאחר בית הספר ?
"זה משפיע בזה שאתה מגיע הביתה ויש לך דברים משלך לעשות והרבה פעמים הראש שלך עדיין חושב על מה שהיה ומה שצריך להיות , רוב הפעמים אני מחכה לשעות אחרי הצהריים והערב ומנסה לפנות זמן לדברים הקשורים לבית הספר, כמובן לא על חשבון הדברים החשובים האחרים , תמיד יש דברים שעדיין לא סיימת ודווקא בזמנים הרגועים יותר אתה מצליח להגיע לכל דבר ודבר ולהתמודד עם הכול ".
-איזה אתגר את מציבה לעצמך השנה כיועצת ?
"אני חושבת שהשנה אחד מהדברים שיותר קשים לי הוא שאני לא מלמדת בכל הכיתות , המטרה שלי היא להגיע לכמה שיותר תלמידים ולהיות כתובת עבורם . להכיר את התלמידים, לדעת מה הקשיים שלהם ולעזור לכמה שיותר ".
-כיצד התלמידים יכולים לנצל את חופשת החנוכה בצורה מיטבית ?
"דבר ראשון זמן חופש זה זמן מאוד חשוב עבורכם . בעיקר זמן חופשת חנוכה שמגיע אחרי שלושה חודשים של לימודים אינטנסיביים , זמן של עצירה לנוח קצת , לעשות דברים שלא מתאפשרים לך ביום יום , לצבור כוחות וכמובן לשמור על עצמך מהסכנות, לזכור שאתה עדיין נמצא במסגרת".
-בחרי משפט מבין המשפטים המופיעים בבית הספר והסבירי מדוע בחרת אותו?
המשפט הוא " לא תמיד אנשים זקוקים לעצה ,לפעמים רק צריכים יד שתחזק אותם , אוזן שתשמע אותם ולב שיבין אותם ". בחרתי במשפט כי אני באמת מאמינה בו , אנשים לא צריכים עצות ושידריכו אותם ולפעמים הם צריכים שמישהו יקשיב להם ויתמוך בהם . אם הם רואים מישהו שמקשיב להם הם יכולים להתגבר על כל הקשיים ".
יישר כוח למורה לימור עובדיה על סעודת אמנים עוצמתית בחטיבת הביניים ולמיכל ספקטור הספרנית על ההובלה בחטיבה עליונה. שכל משאלות לבנו יתגשמו לטובה בעזרת ה'!
חג הסיגְד חל בכל שנה בתאריך כ"ט בחשוון שבעה שבועות אחרי יום הכיפורים . בחג זה יהודי אתיופיה מחדשים ומזכירים את הברית שנכרתה במעמד הר סיני בין עם ישראל ובין ה'. חג הסיגד הוא גם יום של געגועים ותקווה לשוב לירושלים. ביום זה חגגנו עם תלמידנו, טעמנו את המאכלים המסורתיים והתלבשנו בבגדים מסורתיים. כמו כן הקמנו תערוכה של תרבות אתיופיה ושמענו את הסברי הקס על אביזרים אותנטיים.
נושא החינוך לחיי משפחה הוא נושא מרכזי בשיח החינוכי כחלק מהתפיסה של בית הספר כבית חינוך.
לאור זאת מתקיימים שיעורי חינוך בכיתות בנושא חשוב זה.
השנה הוחלט לקיים שבוע שכולו מוקדש לחינוך למיניות בריאה, תקשורת זוגית נכונה והעצמה אישית.
במסגרת השבוע התלמידים והתלמידות נחשפו בנפרד להרצאות בנושא, סדנאות ושיח עם הצוות החינוכי
וכן שבת סמינריון המסכמת שבוע זה.
שכבת י' המדהימה ארגנה חבילות מתוקים לחיילים, במסגרת יום ההוקרה לפצועי צה"ל. יישר כוח! המשיכו לעשות מעשים טובים.
לראשונה בריגלר מכינים את התלמידים לקראת הצו הראשון. היה משמעותי, והתלמידים הבינו כמה מקצוע הלשון חשוב לא רק לבגרות אלא גם להמשך החיים!
בהצלחה לתלמידי שכבת י"א בצו הראשון. אנחנו מאחלים לכם שירות משמעותי בבוא הזמן. ותודה לצוות מעגלים ורכזת השכבה, חן ראובן, על הארגון !
שיחת העצמה עם נועם גרשוני התקיימה לתלמידי שכבות י"א-י"ב. נועם הוא ספורטאי פאראלימפי ישראלי ובעבר היה טייס מסוק קרב. השיחה עם נועם לימדה אותנו על התמודדות בזמן משבר ועל איך לא מוותרים לעצמך גם כשקשה. אז גם בעיצומן של ההכנות לקראת בגרויות החורף אנו מוצאים את הזמן לפעילות חינוכית ענפה ומשמעותית! תודה על הרצאה מעוררת השראה.
זכינו לעלות לירושלים בחג הסיגד ובמהלך היום התלמידים הגיעו לאנדרטה לזכר נספי סודן. עברנו סיור משמעותי שלווה על ידי צוות שחקנים מיומן, ובסוף היום התלמידים קיבלו תעודת זהות. היה מרגש! יישר כוח לליאור פריאל הרכזת החברתית ומרים שפיגלמן רכזת השכבה.
כפעילות הכנה לקראת אסיפת ההורים נתבקשו התלמידים לרשום מה החלום שלהם ומה הן נקודות החוזקה שלהם שיכולות לסייע להם בדרך להגשמת החלום. את אסיפת ההורים פתחו מחנכי החטיבה והתיכון בשיחה על כך. תודה ליועצות – מלי ארפי, אדווה אנו וצפנת צבר על הכנת הפעילות שהפכה את אסיפת ההורים למוצלחת מאוד. שכל חלומות לבכם יתגשמו בע"ה וזכרו כי "הדבר היחיד שיכול לעצור בעדך מלהגשים חלומותיך הוא אתה" (טום בראדלי).
מועצת תלמידים של חטיבת הביניים הכוללת נציגות מכל כיתות החטיבה בהובלת לימור עמית הרכזת החברתית. בטוחים כי תובילו את החטיבה בפעילויות מעניינות ומאתגרות. בהצלחה רבה!
ב"ריגלר" לומדים "ניהול סביבתי" Environmental managment, קיימות ושמירה על איכות הסביבה. התכנית הינה תכנית ייחודית לחינוך לשמירה על איכות הסביבה וקיימות.
במסגרת התכנית "תעשיידע-פרימיום נטפים" ביקרו תלמידי שכבת ח בחברת הטכנולוגיה "נטפים". בביקור הם למדו על טכנולוגיות השקייה וחיסכון במים מהמובילות בעולם וכיצד הן מוטמעות בחקלאות בארץ. עובדי החברה המגיעים להרצות בבית הספר ולשתף את התלמידים בדרכים לפיתוח הטכנולוגיות החדישות הציגו את מוצרי החברה והדגימו הלכה למעשה כיצד הם מיוצרים ופועלים בזמן אמת. תלמידינו חזרו מלאי חוויות וידע.
בנות יב4 בקורס איפור ייחודי בבית הספר של עדה לזורגן. הבנות יצאו לביקור חווייתי ומרגש ומפגש עם הגב' עדה, ובמהלכו של הביקור הופתעו בביקור של הזמרת נסרין.
יישר כוח לכל האחראים וביניהם רחל מגשרים ותודה מיוחדת למחנכת הכיתה, יעל עמירם, שהיא גם רכזת השכבה וגם מנהלת התיכון. עלייך נאמר אשת אשכולות!
בהצלחה בנות! המורות מחכות בתור…
חושבים שאתם טובים בזיהוי תמונות? מוזמנים לנסות (לחצו כדי לגלות את התשובה)
אתגר השבוע
יש לכם הערות, הצעות ובקשות? זה המקום שלכם לשתף!