כניסת השבת | 16:41   צאת השבת | 17:50

ניוזלטר ריגלר | פרשת בשלח

המפגש המרגש עם תלמידי בי"ס "לאודר" גרמניה • מתכוננים לגיוס לצבא גם בצל הקורונה • מגוון פעיליות בנושא ט"ו בשבט: תערוכת אמנות | "שתיל לקשיש באהבה" | על הקשר של ארץ-ישראל לט"ו בשבט | סדר ט"ו בשבט  | בוחרים שירי ארץ ישראל • טיפים להצלחה במבחן • איך לשמור על הרכיב הכי חשוב בטלפון שלכם? • ועוד ועוד…

אורי כהן

מנכ"ל ביה"ס

ט"ו בשבט - תחילתה של התחדשות

בתקופת התנ״ך, כאשר הרוב המוחלט של העם היה עסוק בחקלאות, נקשרו באופן טבעי המועדים למחזורי הזריעה, הקציר, הקטיף והאסיף. 

ההתכנסויות  החקלאיות היוו את נקודת המשען עליה הולבשו טקסים דתיים וערכים חברתיים מגוונים. אבל לאחר הניתוק שנכפה על העם מארצו – ביקשו החכמים ליצוק תכנים נוספים לחגים, שהלכו ואיבדו את משמעותם החקלאית. לדוגמא, חג השבועות המסמל את העלאת העומר הפך לחג מתן תורה, ועוד דוגמאות רבות.

בעוד שלחגים מקראיים נוצקו תכנים חדשים בקלות יחסית, מועד כמו ט"ו בשבט, שבמשמעותו המקורית הוא נקודת ציון בסוגיית תרומות ומעשרות (שיטת המיסוי המקראית), היווה אתגר של ממש לאלו שרצו ליצוק בו תוכן שיהיה בעל משמעות לבני קהילותיהם שאינם יושבים עוד בארץ ישראל והמצוות ״התלויות בארץ״ אינן חלות עליהם.

כך, במרוצת הדורות תוקנו מנהגים שנתנו ליום מעמד ייחודי, שבא לידי ביטוי במאכלים, בשינוי סדרי התפילה וגם (בקהילות מסוימות) בקיומו של סדר ט״ו בשבט המעלה על נס את הארץ ופירותיה.

הגמרא במסכת ראש השנה עוסקת בדיון הלכתי: ארבעה ראשי שנים הם … באחד בתשרי – ראש השנה לשנים ולשמיטין וליובלות, לנטיעה ולירקות. באחד בשבט – ראש השנה לאילן, כדברי בית שמאי. בית הלל אומרים: בחמישה עשר בו". 

שואלים חז"ל: מדוע תקנו חכמינו את יום א' בתשרי כראש השנה לנטיעה, ואת ט"ו בשבט כראש השנה לאילנות מדוע נתקנו שני ימים שונים?

ר' אושעיא מנסה לבאר: "הואיל ויצאו רוב גשמי שנה". במילים אחרות שיא הקור של עונת החורך מאחורינו וכך גם כמות המשקעים ולפיכך, והחנטה הולכת ומתגברת". האביב מתקרב, והאילן צועד את צעדיו הראשונים בדרכו אל מגמתו – להוציא את פירותיו.

אם עד עתה היה האילן בבחינת מקבל, הרי שעתה הופך הוא לאילן הנותן את פירותיו, האילן מתחיל להוציא את הגנוז בו מן הכח אל הפועל.

חג האילנות, שחל באמצעה של תקופת טבת, מבטא את תחילת ההתעוררות של כוחות הצמיחה. הוא מבטא את טרום תחילתה של היציאה אל הפועל, המגיעה לשיאה בניסן ולפיכך בחרו חז"ל את ט"ו בשבט, היום שמסמל את תחילת ההתעוררות של כוחות האדמה שבארץ ישראל להוציא את פירותיה הקדושים – כראש השנה לאילנות.

היום, כשאנחנו כבר יושבים בארץ ישראל אך רחוקים מרחק רב מסדר היום החקלאי – גם אנחנו מבקשים לעשות פעולות פרשניות וחינוכיות על מנת ליצוק בט"ו בשבט משמעות שרלוונטית עבורנו, עבור ילדינו ועבור קהילתנו.  אנחנו יכולים להסתפק אולי בטקסי נטיעות עירוניים ובטעימת פירות יבשים שמוצאם בטורקיה, אבל אני מאמין שלא די בכך אם אנו מעוניינים להקנות למועדינו משמעות עמוקה יותר ולחבר את החג לעולמנו ולעולמם של הילדים. החגים יכולים להיות נקודות שיא שמחברות בין לימוד למעשה.

במרחב המשפחתי יכול ט"ו בשבט להוות נקודת ציון משמעותית, המאפשרת עצירה משטף החיים והתבוננות יותר מעמיקה על התפתחותם של בני הבית. החג נמצא כמעט במחצית השנה היהודית וזהו זמן מצוין להתבוננות על האופן בהם צמחנו בשנה האחרונה, ועל האופן בו אנו מעוניינים לצמוח. 

בחיינו, כמו בחקלאות, אנו צריכים לבצע תהליך תמידי של דישון, תיחוח וגיזום. 

החיבור בין המועדים למורשתנו הרחבה שוזר בתוכו את הפעילות המתקיימת בשרשרת הדורות. הוא מראה לנו שאנו לא חיים בעולם של פעולות המבליחות לחייו של האדם לרגע ונמוגות. אלא הן ביטוי נוסף למסד ערכי איתן, שבכל דור ודור נוספים  לו נדבכים נוספים.

יצירתו של השינוי תלויה (כמו בתחומים רבים נוספים) בעיקר בנו – מורים, הורים ותלמידים.

דני אליהו

מנהל חטה"ב

כדי להנות מהפירות - צריך להשקיע

הורים ותלמידים יקרים שלום רב,
בימים אלה חגגנו את חג ט"ו בשבט שבו אנו מודים לה' על הארץ הטובה שנתן לנו. בתורה כתוב "כי האדם עץ השדה״, אם נרצה להנות מפירות העץ עלינו להשקיע בו ולטפח אותו, להתעקש על גידולו. למרות הסגר והקשיים המתלווים אליו מורי ריגלר ממשיכים ללמד, להשקיע ולקדם את התלמידים ומגיעים להישגים מצויינים.
לקראת ט״ו בשבט יזמו מורי ותלמידי בית הספר טקסים רבים, סעודות אמנים ושיעור על מצוות התלויות בארץ עם הרב אליהו אזוגי- רב בית הספר. מפגש יחודי לקראת ט״ו בשבט התקיים בזום עם תלמידי בית ספר לאודר-ציון בגרמניה. מפגש עשיר ומגוון שבו שיתפו התלמידים חוויות מביקוריהם במקומות שונים בארץ, למדו והתפללו ביחד לשלום עם ישראל.

חג שמח וחורף בריא.

ליאור פריאל

רכזת הכוון

תלמידי שכבת י"א מתייצבים

אי"ה בעוד פחות מחודש מחצית מתלמידי שכבה י"א יצאו יחד לצו ראשון בלשכת גיוס חיפה. לשם כך התלמידים קיבלו הכנה לקראת הצו ובימים אלו ממש התלמידים ממלאים טפסים ומתכוננים למבחנים. ההכנה לצו היא במספר מישורים: הכנה למבחנים הפסיכוטכניים, הכנה לראיון ומילוי הטפסים המקדימים. לשם כך יש לנו צוות רחב אשר מכין את התלמידים לצו: מדרכי מעגלים, המדריכות של קבוצת מנהיגות עצמ"ה, חיילת שנמצאת בבית הספר, שיחות של אלומה לבנות וביום ראשון האחרון התלמידים שמעו שיחת הכנה מפי אלוף משנה במילואים אמיר שי.

מאחלים לתלמידים שלנו הצלחה גדולה!!!

הילה כהן

רכזת מגמת אומנויות

יוצרים אומנות

לקראת טו בשבט החלטנו למרות הלמידה מרחוק לאתגר את התלמידים כדי שיחוו את החג בדרך היצירתית.
במגמת האומנות תלמידי המגמה קיבלו משימה על העץ וכל אחד לקח את זה למקום היצירתי שלו לתחושות ,מה זה עץ בשבילו וכו? ובמעט החומרים שיש לכל ילד הם השתדלו ליצור בכל זאת.
במגמת המוזיקה החלטנו לקבץ מקבץ שירים עכשווים והתלמידים יבחרו את השלושה האהובים אליהם ואלו שיבחרו את שלושת השירים בעלי הדירוג הגבוה ביותר יזכו בפרס.

בתקווה שנוכל לחוות את החגים הבאים מקרוב ונמשיך ליצור ולשיר ולנגן יחד,
עוד נדע ימים טובים מאלה,
חג שמח,
הילה יאנה ועידן, צוות מגמת האומנויות.

ערן מיזן

מחנך הכיתה

הפרשת חלה- מהערכה חלופית למעורבות חברתית

ביום חמישי ט"ו בשבט, קיימנו בכיתה י'1 שיעור על מצוות הפרשת חלה במסגרת שיעור תנ"ך, התלמידים נתבקשו מבעוד מועד להכין חומרים לפי מרשם סודי שלי, השיעור התחיל בלימוד המצווה מהמקורות וההלכות הרלוונטיות של כיצד מקיימים את המצווה לפי הנוסחים השונים. בחלק השני עברנו למטבח ובהנחיית וידאו ממני צעד, צעד הכינו את הבצק, לאחר התפחה יוכנו הצורות וילכו לאפייה, כל אחד בתורו הפריש ובירך, אם הייתה די עיסה ברכו בשם ה' ואם היה מעט מידי בירכו ללא שם ה' אבל קיימו את הטקס. לאחר מכן החלטנו להפוך את הערכה החלופית בתנ"ך לשיעור על מעורבות חברתית, לחסד ולקירוב לבבות. תלמידים רבים החליטו להעניק את החלות שלהם למשפחות בבידוד ולשכנים.

ריגלר ולאודר גרמניה נפגשים!

ליאור פריאל

רכזת חברתית

לימור עמית

ר. חברתית חט"ב וחט"ע

 

הנושא השנתי של השנה הינו אחדות ושותפות. לקחנו את זה צעד אחד קדימה והחלטנו לקיים אחדות עם אחינו שבגולה. השבוע 2 קבוצות מבית הספר, האחת משכבת ז' (מקבוצת אמירים) והשנייה משכבת ט'-י' פגשו תלמידים יהודיים בני גילם מבית ספר "לאודר- בית ציון", שבגרמניה. בית ספר לאודר זהו בית ספר יהודי דתי, בית הספר היה קיים עוד מלפני השואה והמבנה שרד את המלחמה ושב לפעול רק ב2008, זהו בית ספר קטן עם אוכלוסייה, אשר מאוד מחוברת לארץ ישראל אשר כמעט כל התלמידים ביקרו בארץ. המפגש איתם היה מרגש מאוד. פתחנו במשחקי היכרות, הצגנו כל אחד היכן נמצא על המפה, התחלקנו לחדרים להיכרות מעמיקה יותר וסיימנו עם תפילה להצלחת עם ישראל ולסילוק המגפה. השיח נעשה בעברית. התלמידים שלנו מאוד התפלאו מהעברית השוטפת של התלמידים מגרמניה ואף פרגנו להם רבות על כך. שמענו על התחביבים שלהם אשר שונים משלנו, כגון: הם מבלים בחופשות סקי, מנגנים הרבה על פסנתר וקוראים הרבה עברית. גילינו דבר מעניין נוסף, שחל איסור מוחלט להתקשרות בוואטסאפ בין תלמידים ומורים (אולי כדאי שנאמץ את זה:) אי"ה יש לנו כוונה להמשיך בעוד מספר מפגשים במהלך השנה , להעמיק את ההיכרות וליצור שיח סביב נושאים הבוערים בנו. התלמידים שלנו, עדיין שואלים את עצמם, כיצד יש יהודים שגרים בגרמניה? ועוד הרבה שאלות. 

במפגש הצגנו לתלמידים את הקשר המיוחד שיש לנו בעם ישראל. הראיה לכך, שבט"ו בשבט היהודים בארץ ישראל היו שולחים לאחיהם שבגולה פירות יבשים, על מנת שגם הם יטעמו וישבחו את ארץ ישראל היפה שלנו. רואים בכך את הקשר המיוחד שיש לכל היהודים בעולם לבין ארץ ישראל ואת הקשר המיוחד שיש בין היהודים שגרים בארץ לבין היהודים שגרים בגולה.

תודה רבה ליועצות גלית קרמיזי ולצפנת צבר, שלקחו חלק במפגשים ועזרו לנו בהנחייה ובליווי התלמידים.

נמשיך לעדכן בע"ה

הרב אליהו אזוגי

רב ביה"ס

מה הקשר בין ארץ ישראל לט"ו בשבט?

תלמידים חביבים,
התורה פותחת בתיאור בריאת העולם "בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת הארץ". התורה הלא היא ספר החוקים והמצוות של עם ישראל ואינה ספר סיפורים. אם כך, מדוע פתחה בתיאור הבריאה? על כך אמר רבי יצחק, לא היה צריך להתחיל את התורה אלא מ "החודש הזה לכם" שהיא המצווה הראשונה שנצטוו בה ישראל, ומה טעם (מדוע) פתח בבראשית, משום "כוח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גויים" שאם יאמרו אומות העולם לישראל ליסטים (גזלנים) אתם שכבשתם ארצות שבעה גויים (בארץ ישראל יישבו לפני עם ישראל שבעה עמים ועם ישראל כבש את א"י והתיישב בה) עונים עם ישראל, כל הארץ של הקב"ה, הוא ברא אותה ונתנה לאשר ישר בעיניו. ברצונו נתנה להם(לשבעת העמים) וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו (לעמ"י). כלומר זוהי הטענה על זכותנו על ארץ ישראל אבל הדבר מחייב אותנו שחלילה אם לא נכיר בבעל הבית ולא נשמור את מצוותיו ותורתו, איזו הצדקה יש לנו לישיבתנו בארץ.
מסר זה צריך להיות נר לרגלינו ובמיוחד ביום ט"ו בשבט שהוא יום חגה של ארץ ישראל נאחל לעצמנו שנהיה ראויים לישיבתנו בארץ ישראל.

ט"ו בשבט שמח😊

*ביום שלישי התקיים שיעור מרתק בנושא המצוות התלויות בארץ עם הרב אזוגי.
יישר כח ותודה רבה!

ליאור פריאל

רכזת מעורבות חברתית

שתיל לקשיש באהבה

כאן הולכים הנותנים! בשיתוף פעולה עם עמותת "לאורו נלך", לכבוד ט"ו בשבט, רצינו לשמח את אוכלוסיית הגיל השלישי, אשר בתקופה זו חשוב עוד יותר לדאוג להם ולעשות להם טוב בלב. תלמידי כיתות י"א3, י"א4 ו י"ב6 ארזו שתיל בעטיפה וכתבו ברכה ויצאו לחלק את השתילים לעוברי אורח מהגיל השלישי ואיחלו להם חג שמח!
כי מעשה טוב אחד, מאיר את העולם כולו! יישר כח לתלמידים!

בתמונות הבאות ניתן לראות את בנות כיתה י"א3 המהממות מחלקות את השתילים בתחנה המרכזית

תלמידי ריגלר בוחרים שירי ארץ ישראל

לקראת חג טו בשבט הקרב ובא ליקטנו עבורכם 20 שירים ישראלים עכשויים.

קישור לרשימת השמעה

דרגו את שלושת השירים האהובים עליכם
תלמידי ריגלר שיבחרו את שלושת השירים בעלי הדרוג הגבוה ביותר יזכו בפרס!

קישור לטופס ההצבעה

איך אומרים "חג שמח" בצרפתית?

במסגרת אירועי ט"ו בשבט מורים רבים קיימו פעילויות מיוחדות בסימן החג:)
פעילות לטו בשבט בצרפתית לתלמידי ריגלר עם המורה פביאן רודוי- למדנו על פירות דרך ציורי אמנים במצגת יפה ומושקעת.
לאחר מכן תרגלנו את שמות וצבעי הפירות באמצעות משחק אינטראקטיבי. הקשבנו לשיר על הפירות בצרפתית וענינו על שאלון מקוון בנושא החג.
לסיום, שיתפנו בפדלט את הפירות האהובים עלינו.

שיעור אנגלית עם המורה יפית מזרחי-  בכיתה ח'5 שיחקנו במשחק מגבש ומעצים לכבוד טו בשבט. משחק קהות באנגלית וחדר
בריחה עם חידות, סרטון ומשימות השלמה והכל באנגלית.
התלמידים שיתפו פעולה ונהנו מאוד.
יישר כח גדול!

שיעור חינוך עם כיתה ח1 בהובלת המחנכת חני נחמיאס-
הכינו בנות כיתתה חידון ,משחק זיכרון ופתגמים בנושא טו בשבט.
שאר הבנות שיתפו פעולה איתן. היו קשובות, ענו על השאלות ונהנו מהמשחק. "מורות קטנות" כינתה המורה את תלמידותיה בסיום כל בת נתנה משוב חיובי בעל- פה .
היה מקסים.

חנ"ג לקראת טו בשבט-
לכבוד ט"ו בשבט כחלק מחינוך לאורח חיים בריא לימדה המורה לספורט אביבה את תלמידותיה על חשיבות אכילת פירות וירקות ב5 צבעים. מה כל צבע נותן לנו ואז פירטה להן את הפירות וירקות שונים וכל אחד שיתפה מה אוהבת ומה תאכל היום. בסוף קיבלו משימה לחתוך פרי ולאכול.

רקפת כהן

מנחה פדגוגית

טיפ פדגוגי: "חכמת המבחן"

מתכונות בעיצומן ואוטוטו גם הבגרויות. 
פעמים רבות קורה שתלמיד מרגיש שהוא שולט בחומר ויודע "לשפוך" הכל, אבל משום מה- לא הולך לו בכתיבת המבחן והוא מקבל ציונים שליליים שלא משקפים את ידיעותיו. תופעה זו מופיעה ומתרחשת פעמים רבות בגלל חוסר תשומת לב לפיצוח הוראות ושאלות במבחן. ישנן שאלות רבות בהן יש מספר מילות שאלה והוראה. התלמיד (שבדרך כלל לחוץ בזמן המבחן), מתייחס רק למילת ההוראה/השאלה הראשונה ואינו עונה על השניה/ השלישית.
אז כיצד נתגבר על הבעיה???
בזמן הבחינה, אל תתחילו לענות על השאלות לפני שתסמנו במרקר בכל שאלה את מילת ההוראה/מילת השאלה המופיעות בה. בדרך זו, לא תפספסו והידע שלכם יוכל לבוא לידי ביטוי באופן מיטבי. לא תראו את המילה: "חסר"! שבדרך כלל כותבת לכם המורה. 
שיהיה בהצלחה!

 

ערן מיזן

רכז תקשוב

טיפ טכנולוגי: סוללה יקרה שלי

השפעת תנאי מזג האוויר על הסלולאר שלכם.

רוצים לשמור על חיי סוללה ארוכים לסלולאר שלכם? הרבה פעמים אורך חיי הסוללה של מכשיר הסלולאר שלכם יושפע מתנאים חריגים של מזג האויר. נמצאים בחוץ והטלפון חשוף לשמש? ישנה סכנת התחממות והתנפחות של הסוללה, במצב כזה הסוללה תאבד מיכולותיה ואף עלולה להוות סכנה, חייבים להפסיק להשתמש בה.
נמצאים בסביבה עם לחות גבוהה? שומעים מוזיקה במקלחת? יושבים בערב קיץ בחוץ ויש טל? הסלולאר סופג אדים שמצטברים בתוכו ופוגעים במגעים של המכשיר עצמו ושל הסוללה, לא כדאי להשאיר את המכשיר בתנאים כאלו, יש להכניס לכיס\ תיק או לחילופין לא להכניס למקלחת.
שמירה על טיפים אלו יאריכו את חיים הסוללה שלכם והמכשיר בכלל

פינת החידה! מי רוצה מתנה???

בפינה זו נשאל אתכם 3 שאלות על תוכן העלון.

איך זוכים?
מוזמנים לשלוח אלינו את התשובות בוואטסאפ במספר 0542077611.
כתבו לנו את שמכם המלא והכיתה, ואולי תזכו בפרס:)

שאלות העלון:
1. מה שמו של בית הספר מגרמניה, שאיתו נפגשנו השבוע?
2. באיזו שכבה התלמידים יצרו "דיוקן עצמי" מפירות?
3. למי העניקו התלמידים שתילים לכבוד ט"ו בשבט?
בהצלחה!!!

יישר כח לתלמידה הזוכה, , ליאל  שבליאן מכיתה ז', אשר ענתה נכון על כל השאלות של הניוזלטר האחרון, וזכתה בהגרלה.
ליאל זכתה בבידורית גדולה ומשוכללת. מחכים שתגיעי לקחת את הפרס מיד לאחר הסגר אי"ה

סדר ט"ו בשבט ב zoom, איך??? | רכזים משתפים

גם סדר ט"ו בשבט בzoom צלחנו! במסגרת אירועי ט"ו בשבט מורים ותלמידים רבים לא וויתרו על המסורת של סדר ט"ו בשבט כיתתי, ועל כן קיימו את הסדר יחד באופן חוויתי במיוחד.
סדר טו בשבט שכבת ז'.
תלמידי שכבת ז' נהנתה מסעודת אמנים בהנחית רב בית הספר, הרב אזוגי. כהכנה לפעילות התלמידים התבקשו להכין צלחת ובה מאכלים לפי סדר הברכות מג"ע א"ש.
התלמידים השתתפו, ברכו, קראו קטעי מקורות ונהנו מהמאכלים ומהלימוד. אח"כ עברנו למשחק שכבתי "מי רוצה להיות מליונר" – שאלות טריוויה בנושא ט"ו בשבט.

סדר טו בשבט שכבת ח' בהובלת הרכזת תהילה
ביום שלישי השבוע נערך בשכבת ח' טקס "זום בשבט" ובו למדנו בין היתר על פרויקטים מיוחדים של הקק"ל למען יערות ועצי ארץ ישראל.
חגגנו יחד את חג האילנות, החכמנו ולמדנו פתגמים מיוחדים הקשורים לחג פתרנו יחד חידות ברוח טו' בשבט. ולבסוף, קינחנו בסעודת אמנים מעצימה ומקודשת בה טעמנו בין היתר ממיטב תבואת ארצנו הקדושה. במסגרת טקס זה תלמידי ותלמידות שכבה ח' השתתפו בתחרות "דיוקן עצמי" שיצרו מפירות וירקות. היה מצחיק וטעים.
טו' בשבט שמח לכולנו!

סדר ט"ו בשבט בשכבת ט'-"כי האדם עץ השדה"
תלמידי השכבה ערכו  סדר ט"ו בשבט וסעודת אמנים. התלמידים למדו על כוחן העצום של הברכות, ערכנו חידון בנושא עצים ועלים. והתלמידים הבינו את משמעות החג והקשר בין האדם לאילן, בין האילן למשפחה,
ולארץ ישראל הקדושה.
טו בשבט שמח

סדר ט"ו בשבט בכיתה י'1
בהובלת המחנך ערן מיזן, בצהריים, של יום ערב ט"ו בשבט, תלמידי הכיתה קיימו סדר ט"ו בשבט שבו בירכו ברכות, סיפרו סיפורים ונהנו יחד. התלמידים המשיכו אחד כך בסעודות עם משפחותיהם ושיתפו את המשפחות בחידושים שלמדו עם המחנך ערן.

סדר ט"ו בשבט בכיתה י'3
גם תלמידי י'3 לא ויתרו על סדר ט"ו בשבט. כולם הגיעו לזום מוכנים עם צלחות של ברכות מג"ע א"ש. פתחנו בקלפי שיח בסימן ט"ו בשבט, המשכנו לסדר ט"ו בשבט אשר הבנו את המהות של כל ברכה, התפללנו על חולים ועל הפסקת המגפה וסיימנו בללמוד ולקחת טיפים לחיים מהעץ. טיפ שאנו מאמצים- להיות תמיד מוקפים בחברים וקרובים.

ליאור פריאל

רכזת הכוון

אחד בשביל כולם

השבוע תלמידי כיתה י"ב6 של המחנכת בת אל השתתפו בסדנת "אחד בשביל כולם" כחלק מתהליך ההכנה לצה"ל בבתי הספר. הסדנה כוללת פעילויות, דיונים מרתקים ומועברת בשיח ישיר ובגובה העיניים עם דגש על נושא המשמעות והשליחות שבגיוס לצה"ל.
התכנית הוקמה ע"י בוגרי ובוגרות יחידת דובדבן כחלק מהחזון ומפעילותה של עמותת דובדבן
לקידום פעילויות המעודדות מעורבות ואחריות חברתית למען החברה הישראלית.
התלמידים נהנו ולקחו חלק פעיל מאוד בסדנה.

רקפת כהן

מנחה פדגוגית

הבוגרים שלנו הם סיפורי ההצלחה שלנו

בוגרת השבוע שלנו היא ג'והנה בנקימון.
ג'והנה סיימה את לימודיה בבית הספר בשנה שעברה. ג'והנה עלתה מצרפת לפני 3 שנים והגיעה לארץ בכיתה י, למרות הקושי הגדול של הגעה לארץ בגיל שכזה, ג'והנה ב"ה התאקלמה מהר, למדה את השפה במהירות וב"ה סיימה את לימודיה בהצלחה רבה, עם בגרות מלאה 5 יחידות מתמטיקה ו4 יחידות אנגלית. היום ג'והנה משרתת  בשירות לאומי בקופת חולים במכון הלב בנתניה, לומדת לפסיכומטרי ומקווה להגיע למטרה שלה ,שהיא ללמוד רפואת שיניים. ג'והנה מוקירה מאוד את צוות בית הספר ומוסרת ד"ש.
אנו מאחלים לה הצלחה רבה בפסיכומטרי!!

סדר ט"ו בשבט ברחבה

בנות השירות המקסימות של בית הספר הפתיעו את מעט התלמידים, אשר כן מגיעים ללמוד בבית הספר בסדר ט"ו בשבט חגיגי ומשמח. מנכ"ל בית הספר, אורי כהן פתח בדברי תורה ובשבחה של ארץ ישראל, ולאחר מכן קיימו סעודת אמנים חגיגית וטעימה.

תודה רבה לבנות השירות, נעומי, שקד נועה והילה, למירב ולסיגי המזכירות ולכל מי שעזר! חג שמח!

גלילה לראש העמוד