
כניסת השבת | 17:27
יציאת השבת | 18:19

פרשת ויקהל - פקודי - שבת החודש - מברכין
להיות יהודי פירוש: לתת ... על נתינה ועל נתינה...
ערש"ק פר' תצווה – פורים, יד אדר תשפ"א
פרשת פקודי מתחילה במעין סיכום חשבונאי של הכספים והחומרים שהוקדשו למשכן. זו דרכה של התורה ללמדנו על הצורך בשקיפות פיננסית. אולם מתחת לפני השטח ו של סיכומי התרומות טמונים שני סיפורים יוצאי דופן, האחד סופר בפרשת השבוע שעבר והשני בזו שלפניה, והם מלמדים אותנו דבר-מה יסודי על הטבע היהודי הנכון גם בימינו.
הסיפור הראשון נוגע למשכן. הקב"ה הורה למשה לבקש מהעם לתרום. היו שתרמו זהב, אחרים נדבו כסף, אחרים נחושת. היו שנתנו צמר או פשתן או עורות. אחרים תרמו עצי שיטים, שמן, סממנים או קטורת. היו שהגישו אבני חן לחושן. הנכונות ההמונית לתת יוצאת דופן…
וְהֵם הֵבִיאוּ אֵלָיו עוֹד נְדָבָה בַּבֹּקֶר בַּבֹּקֶר. וַיָּבֹאוּ כָּל הַחֲכָמִים הָעֹשִׂים אֵת כָּל מְלֶאכֶת הַקֹּדֶשׁ אִישׁ אִישׁ מִמְּלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר הֵמָּה עֹשִׂים, וַיֹּאמְרוּ אֶל מֹשֶׁה לֵּאמֹר, "מַרְבִּים הָעָם לְהָבִיא מִדֵּי הָעֲבֹדָה לַמְּלָאכָה אֲשֶׁר צִוָּה ה' לַעֲשֹׂת אֹתָהּ". וַיְצַו מֹשֶׁה וַיַּעֲבִירוּ קוֹל בַּמַּחֲנֶה לֵאמֹר, "אִישׁ וְאִשָּׁה אַל יַעֲשׂוּ עוֹד מְלָאכָה לִתְרוּמַת הַקֹּדֶשׁ", וַיִּכָּלֵא הָעָם מֵהָבִיא. וְהַמְּלָאכָה הָיְתָה דַיָּם לְכָל הַמְּלָאכָה לַעֲשׂוֹת אֹתָהּ וְהוֹתֵר (שמות לו, ג-ז)
הם נתנו יותר מדי. משה נאלץ לומר להם לחדול. קשה להאמין שאלה הם בני ישראל שהכרנו, המתאוננים קשי העורף וכפויי הטובה. לפנינו עם הנכסף לתת.
פרשה אחת אחורה – ואנו מגיעים לסיפור העגל. כזכור, הוא התחיל בחרדה שאחזה בעם: משה שעלה להר סיני מבושש לבוא. העוד משה חי? אולי קרהו אסון? ואם כך, איך נקבל את דברי האלוהים ונדע מה לעשות ולאן ללכת? על כן ביקשו מאהרן לעשות את העגל…
אהרן, הבין שאין בכוחו לבלום את העם , ועל כן נקט תמרון השהיה. הוא ניסה להאט את מהלך הדברים בהנחה שאם יתעכב די הצורך משה יגיע. על כן אמר לעם: "פָּרְקוּ נִזְמֵי הַזָּהָב אֲשֶׁר בְּאָזְנֵי נְשֵׁיכֶם בְּנֵיכֶם וּבְנֹתֵיכֶם וְהָבִיאוּ אֵלָי" על פי המדרש, הוא הניח שדרישה כזו תחולל ויכוחים בתוך המשפחות, וכך הוא ירוויח זמן. אך לא כך קרה… "וַיִּתְפָּרְקוּ כָּל הָעָם אֶת נִזְמֵי הַזָּהָב אֲשֶׁר בְּאָזְנֵיהֶם וַיָּבִיאוּ אֶל אַהֲרֹן" (לב, ב-ג).
שוב הנדיבות הזאת. לפנינו שני מיזמי תרומה שונים תכלית כל שוני. האחד, המשכן, השני, העגל. בניית המשכן הייתה מצווה עילאית; עשיית העגל – חטא נורא. אך, היענותם הייתה זהה בשני המקרים. על כך אומר המדרש, "אין את יכול לעמוד על אופי של אומה הזאת. נתבעין לעגל – ונותנין. נתבעין למשכן – ונותנין". המכנה המשותף הוא הנדיבות…
הרמב"ם, בהלכות מתנות עניים כותב: "מעולם לא ראינו ולא שמענו בקהל מישראל שאין להן קופה של צדקה". המחשבה שתתקיים קהילה יהודית בלי רשת תמיכה בנזקקים כמעט בלתי נתפסת. הרמב"ם כותב שהנטייה לצדקה טבועה בגנים היהודיים; מוֹרָשָה קהילת יעקב. הנדיבות (גמילות חסדים) היא אחד מן הסימנים המזהים של צאצאי אברהם… להיות יהודי פירושו לתת.
ארץ ישראל ממחישה זאת בגופה. יש בה שתי ימות: ים כנרת וים המלח. ים כנרת מלא חיים. ים המלח הוא ים המוות. שניהם ניזונים מנהר הירדן; ההבדל הוא שים כנרת מקבל מַיִם ונותן מַים, ואילו ים המלח מקבל ולא נותן. לקבל ולא לתת פירושו לא לחיות: כך בגיאוגרפיה של ארץ ישראל וכך בפסיכולוגיה של עם ישראל. כך היה בימי משה, וכך גם בימינו. כמעט בכל ארץ שיהודים חיים בה, הם תורמים לצורכי צדקה ולצורכי ציבור הרבה יותר משיעורם היחסי באוכלוסייה. ביהדות, לחיות פירושו לתת.

השבוע שהיה
שגרת עבודתינו
שלום לכולם, ערב ראש חודש ניסן ואנו מנסים לחזור לשגרת חיינו.
בתיכון ציינו שבוע גדוש באירועים, שבוע מיניות וזוגיות בריאה בהובלתן של יועצות התיכון אדוה ומלי ורכזת החינוך החברתי ליאור. הרצאות וסדנאות מחנכים ויועצות, חני ליפשיץ שליחת חב"ד בקטמנדו, סדנת הורים ולקינוח… עדן הראל ועודד מנשה. יישר כח לכל חברי הצוות שהתגייסו למשימה ובראשם לליאור, אדוה ומלי
בנוסף ציינו השבוע את אירועי שבוע החמ"ד בשלל אירועים בתיכון ובחטיבה
השבוע סיימנו את החלק השני של בחינות החורף – מועד נבצרים, התודה והברכה לצוותי מתמטיקה, אנגלית, תנ"ך, הסטוריה ולשון על ההתגייסות להשלמת המשימה… וממש בקרוב מועדי אפריל…
וטעימה קטנה מאירועי השבוע האחרון.
ביום שני יצאו תלמידי י"ב למסע לקראת שרות בלטרון (תודה לחברי הצוות שליוו את התלמידים עליזה, גלית, רביב ומיטל)
בחטיבה, נפתחה תכנית מיל"ת ופעילויות של"ח חזרו לפעול
ומה בשבוע הקרוב
בבית הספר יצויין שבוע המעשים הטובים (בכל הארץ מציינים את יום המעשים הטובים ואצלנו שבוע !!!)
ומדגם חלקי מהפעילויות המתוכננות
תלמידי החטיבה: מקררי החסד (רכישת מצרכים לארגוני החסד) , ארון הבגדים (איסוף בגדים יד שניה), גן ילדים (הכנת פלאפל לגני ילדים ופעילות משותפת יחד איתם), חבילות לפסח לתלמידים נזקקים, הכרת תודה והערכה לכוחות סיוע ועזרה לאזרח. חיילים, עובדי ניקיון, צוותים רפואיים, מורים ועוד.
תלמידי התיכון: מבצע "קמחא דפסחא" בהובלת המורה שרון טרבלסי- הכנת חבילות מזון למשפחות נזקקות, יציאה לעבודה חקלאית לחקלאיים אשר זקוקים לידיים עובדות ולסיוע, אריזת מצרכי מזון אצל מוטי רצבי ובעמותות נוספות, הכנת אדניות ועציצי נוי והענקתם לגני ילדים של החינוך המיוחד, הכנת ספר מתכונים של תלמידות כיתה יא3, יום "מפנקים את מי שאוהבים", "מפיצים את האור"- התלמידים מכינים צ'ופרים של הפצת האור- "מעשה טוב אחד מאיר את העולם כולו" ומחלקים לתלמידי היסודי, ולמכוניות בצמתים , פרויקט "חלקה טובה"- טקס זיכרון לחללי חודש ניסן בבית קרבות הצבאי…

הנחיות חדשות
עדכון שבועי
פיתוח מקצועי - בשבוע הקרוב
ביום ראשון
מחנכים לשינוי לצוות מחנכי החט"ע

יום הוקרה לצוות החינוכי
ביום שני נקיים יום הוקרה לצוות החינוכי, המורים.
המפגש יתקיים בבוסתן תום. (פרטים מלאים בהזמנה המצורפת)
המפגש שובץ בשעות הבוקר (מנהלי החטיבות ינחו אתכם בשיבוץ שיעורים א-סנכרוניים).
במהלך המפגש תוגש ארוחה קלה (כריך ושתייה). לרשות המורים תועמד הסעה
לרשות המורים שמעוניינים (מורים מחוסנים בלבד) תועמד הסעה. פאטים נוספים בהזמנה המצורפת. מורה שטרם נרשם בקישור מתבקש להיכנס ולהירשם בקישור המצורף

צלילים לנשמה 4
ערב השיא השנתי של תלמידי קרית חמ"ד ריגלר
יום שלישי ג' ניסן 16.3.20221 בשעה 19.30 בזום
ביום שלישי נקיים את הערב השנתי צלילים לנשמה 4
במהלך הערב נציג את העשייה הענפה בבית הספר. נקבל את ברכתו של רב העיר הרב קלמן מאירבר ונהנה ביחיד מהופעתה של יובל דיין.
הפיצו לתלמידיכם והשתתפו איתנו באירוע

מתווה החזרה המלא – לימודים במערכת החינוך
על פי המתווה השבועי שפורסם בית הספר ריגלר מוגדר כעת כבית ספר צהוב (נתניה כתומה) המשמעות היא שתלמידי חנ"מ, תלמידים עולים, תלמידי כיתות שחר ותלמידי י"א – י"ב לומדים באופן מלא.
השבוע פורסמו הנחיות חדשות
המשמעות כל נתניה כתומה – לימודים רגילים בביה"ס
כל מורה יפגוש עד 4 קפסולות

יודו לה' חסדו ונפלאותיו לבני אדם

ברכת רפואה שלמה למורה אליזבט סייג ולמשפחתה ,
שעברו תאונת דרכים ובחסדי ה' ניצלו מפגע
החלמה מהירה ושיבה מהירה לשגרה !!!
